Wednesday, 18 May 2011

Blackcurrant Cheese Cake

Cubaan pertama sekali lagi berjaya
Klu nak tau tengok n3 lepas  Cubaan Pertama Hasilnya Terbaik
yang mana daku nak buat Oreo cheese cake tiba2 jadi
Blackcurrant Cheese Cake..ini semua gara2 daku yang suka ubah2 resepi...
Alhamdulilah walaupun nie cubaan pertama wat cheese cake, MENJADI...
Bestttt...Hubby pun suka...
lagi Hubby suka sebab time daku wat kek nie xkacau hubby langsung
sedap jer hubby tido...
xpelah sambil wat kek tu comel jer tengok hubby tido depan mata..

Jom kita jamu mata dengan gambor Cheese Cake yang daku telah hasilkan



masa nie dh xsabor nak makan
nyummm..nyummm
(klu nak lagi sedap biarkan semalaman dalam peti sejuk)
rasanya pasti TERBAIK....

Selamat Menjamu Mata..

Monday, 9 May 2011

Sambungan Terima Kasih Mak, Adik dan Mak Cik...

Sebelum bercerita dengan lebih panjang lebar
saya nk ucapkan berbanyak terima kasih kepada
semua pengunjung dan pengikut blog saya ini...
kunjungan dan sokongan anda semua amatlh saya hargai...
TERIMA KASIH sekali lagi..

Tanpa membuangkan masa lagi meh ska citer skit pasal n3 kali nie
mesti ada yang telah membaca n3 ska  SINI menanti2 sambungan cerita dari saya kan...
minta maaf yer pada semua, bukan aper idea nk cerita pasal PML tu kurang..
tp atas permintaan pengunjung blog nie yang xsabar menanti n3 nie...
akhirnya berjaya ska perah otak untuk update sambung
n3 Terima Kasih Mak, Adik dan Mak Cik...
terima kasih pada yang sabar menanti,
suka sangat tengok set PML nie,warna dan bunganya cantik
dapat pulak set minum yang cantik bentuknya lagi bertambah happy
ska dan hubby..
mesti ada yang tertanya2 kan...
jenis bunga aperkah agaknya2  ????
apakah barang yang rare sangat yang ska dapat tu yer...
rare ker.....?? tak kisah lah janji bunganya cantik..


jom kita tengok....


*


*


*


*


*


*


*

SET ALLADIN DOUBLE PINK ROSES

 

TEKO ALLADIN

SUGAR AND KRIMER POT


SET CAWAN


PINGGAN MAKAN BUNGA KANGKUNG (5 BIJI)









harap anda semua berpuas hati.....C U

Thursday, 5 May 2011

Cubaan Pertama..Hasilnya Terbaik

ini hasil cubaan pertama ku...
kek coklat moist..emmm beshhh
dh lama buatnya tapi baru dapat update dlm blog
resepi???amik dr member opis...tq pd Haniza


kebetulan anak saudara datang umah dan 
birthday dia minggu tu jd dia yang tolong rasmikan kek tu...
 cubaan kali kedua pun berjaya
siap buat 2 biji kek lagi
kali kedua xamik gambor lupa..
tp tetap sedap..
next week my birthday
kebetulan my sister in law pun hari yang sama....
anak my sil plak sehari selepas kami dan
plak time tu nanti hari cuti
ingat nk buat kek sendiri..
tengah pikir2 sama ader nak wat
OREOCHEESECAKE
@
KEK COKLAT MOIST

hubby minta wat Oreocheesecake..
xpelah, minggu nie try wat Oreocheesecake dulu 
kalau jadi boleh buat masa sambut birthday nnt

GO...GO...CHAIYOK...
(semangat utk diri sendiri)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...