Friday, 21 October 2011

PAvlOva PuNya PAsaI hABIS hANgUS dA...

sudah berapa kali daku berangan nak buat Pavlova nie...
bahan semua dh cukup lengkap cuma strawbery xde
biler strawbery dh ader daku pun dengan penuh semangat membuat nya..

proses membakar bermula 10 minit pertama tengok, Cantik....
20 minit  tengok lagi..OK
TAPI
selepas 30 minit kemudian....

maaaaak berasap oven ku......
kelam kabut angkat penutup oven

(xsempat nk snap gambar tengah kelam kabut takut terbakar plak umah nnt)

ini gara-gara tak sabar sabar sangat nak membuat  Pavlova ,daku telah menggunakan oven yang xboleh di control temperature nye...hasilnya huhuu...
HANGUSSSS.....
 
tp alhamdulilah...kali kedua buat menjadi...

cuba tengok gambar di bawah nie..cantik jer kan meringue ku..gebuss ajer
 
time bakar xsabar daku...
tengok pavlova ku naik gebuss lagi..


besttt..tp hubby kurang minat sebab manis
next time nk tambah buah lagi bg masam skit..
(strawbery dh byk lebam tinggal beberapa biji jer yg ok pastu tambah anggur hitam skit sebab buat 2 lapis)
lepas nie nak wat lagi...

Potongan terakhir...(nasib baik ader anak saudara yang suka makan, licin habis)


Wednesday, 19 October 2011

Join GA lagi...SEMANGAT!!!

tahniah buat tuan umah GA kali nie Melur
kami turut merasai kegembiraan itu bersama
semoga selamat menempuhi pengalaman manis itu
doakan untuk kami juga...AMIN...

Monday, 17 October 2011

Kek Coklat Kukus..Bessttt


Salam semua...
kali nie ska nak cerita pasal cubaan wat kek coklat kukus yang senang dan simple.. 
ska nie rajin cuba resepi (rajin ker??) yang senang bahannya dan tak remeh nak membuatnya... hubby ska pun suka makan kek nie.. rakan sepejabat n family pun selalu minta ska watkan kek nie untuk diaorang sebab budak2 suka ngan coklat terutama topping nya...memang besstt...tp macam biasa ska akan ubah skit resepi yang ader..yelah biler kita dah cuba sendiri ikut kitalah nak letak aper pun kan....

jom layan gambar-gambar nie

*
*
*




Suprise untuk hubby

tempahan dari member opis n apam pun terselit

Nyumm..

Tuesday, 11 October 2011

Hubby Ku Collector...

As salam, pada n3 lepas ska ader citer pasal my hubby yang juga punya hobi baru,
hobinya adalah mengumpul hadiah percuma atau menebus barang dari setiap belian....
daku sekali telah terjebak dengan hobinya...macam -macam hobi kami nie...
ader juga orang kata kami nie buang masa dan menghabiskan duit jer,
tapi kami tak kisah janji kami berdua bahagia dan gembira bersama..hehehe

Sebenarnya kami seronok dan puas hati bila memiliki barang2 tersebut
rasanya nie semua bersangkut paut lepas kami "gila" menyimpan pinggan mangkuk lama
kami sama-sama minat jadi xde masalah lah bile nak mengumpul atau mendapatkan barang2 yang diingini...yelah, sekarang nie kami kumpul untuk koleksi kami..
maner tau 50 60 tahun nnt jadi harta karun buat anak cucu kami
harta lain xde...barang2 tu jelah kami tinggalkan boleh tak agak2???

Ini antara barang yang hubby ku dh kumpul...
tapi masih tak banyak barang yang dikumpul...
almaklumlah collector baru...

 
Tin MILO sempena Merdeka 50 tahun
 


Tabung sardin Cap Ayam sempena 50 tahun Merdeka



Monday, 10 October 2011

Apampolkadot vs Pinggan Mangkuk (jangan marah... : -)

amboi tajuk bukan main lagi
xdelah, xde kena mengena pun
saja nak buat gempak..
kali nie daku gabungkan minat daku dan hubby terhadap koleksi antik bersama masakan yang daku suka
tenang hati gumbira rasanya...comel + cantik...
sekarang nie hobi mengumpul pinggan mangkuk lama kami stop dulu sebab daku dah ader hobi baru
memasak...(sebenarnya mem'baking')
dan hubby plak dah dapat hobi baru...berapa banyak hobi daaaa...
takpelah sebagai mengisi masa lapang..janji kami berdua senang hati ...kan..kan..kan.


COMEL + CANTIK
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...