Wednesday, 25 April 2012

Kek Coklat Kegemaran

Gambar 1: Kek masih lagi cantik dan coklat meleleh memang saja dibiarkan

Gambar 2: Dah mula rebut apa yang ada atas kek & colek coklat
Gambar 3: Tinggal ini ajer, itu pun menanti siap di potong

***daku memang puas hati ....semua habis licin di "gotong- royongkan" oleh anak2 saudara dan keluarga ipar duai..berbaloi wat ini semua...

Monday, 23 April 2012

Kek Butter "KAMI"

layan gambor dulu bagi korang tergoda...hehehee







korang mesti tertanya- tanya kan kenapa kek butter KAMI
sebenarnya masa wat kek nie banyak tangan yang membantu dari awal sampai proses makan2
resepi nie daku yang dapat dari kelas masakan
biler daku buat daku tangkaplah gambor  masa pertama kali wat pastu adik ipar berkenan plak biler tengok hasilnya..jadi dia suruh daku wat lagi ..kebetulan plak time malam tu family hubby berkumpul nak wat doa selamat
jadi daku dengan segera menggerah en.hubby ke kedai beli bahan2 yang sepatutnya
tukang wat kek yang sedap , gebu n cantik nie adalah daku, Ida (adik ipar), K.wa (kakak ipar), mira, syira dan ayong (anak buah yang sangat teruja membantu)


hasilnya memang tidak mengecewakan sampaikan tak sabor2 diaorang tunggu kek tu masak
cukup time kek masak terus kami berkumpul...macam semut dapat gula..




Tureen Dumex

hasil yang sangatttt2 memeranjat daku dan en. hubby
bukan 1 tapi 2 sekali menjadi milik kami
aper yang memeranjatkan daku adalah harga yang hubby perolehi sangat2 lah mengejutkan!!!!!!
ceritanya macam nie..(daku cita balik aper yang en.hubby citer kat daku)
sebelum masuk opis, hubby g merayau2 kat satu kedai yang dah biasa di singgah jenguk2 barang
nak dikatakan memang itu dah rezeki
hubby masuk kedai n terus tuju ke tempat pinggan mangkuk
punya lah terkujat en. hubby biler ternampak 2 biji tureen dumex yang di idaman ader depan mata
ape lagi tanpa pikir panjang hubbyku terus amik 2 biji tureen dumex nie 
satu hubby angkat dan satu lagi hubby mintak tolong ngan auntie kat kedai tu untuk angkut ke kaunter...
dan hubby terus membayar tanpa meminta pendapat dari "MEM",( daku lah tu)
biasalah kalau harga berpatutan pun hubby akan tanya  "MEM" dulu
tapi sebab murah hubby terus rembat jer...
daku pun sangat2 puas hati biler hubby bawa pulang tureen nie..
maunya tak kalau kat pasaran harga tureen nie RM150 sebiji..
 sekarang nie biler tengok tureen tu kami tersenyum puas



Thursday, 19 April 2012

RM150 Cash | Give Away From lidarahim.com ::

Join GA lagi...
suka2... dengan hadiah yang ditawarkan
rugi tau kalau tak join..
bukan senang orang nak bagi kite hadiah duit 
tapi kalu tak dapat terpilih hadiah utama 
saguhati pun jadilah kan..kan
kalau sape2 nak join sekali boleh terus jenguk ke blog Lida Rahim
untuk dapat maklumat terperinci dan syarat2 penyertaan.
 
Hadiah adalah berjumlah RM150 tunai akan diagih-agihkan sebegini :
 Hadiah Utama : 1 orang x RM50.00 tunai
 Hadiah Kedua : 2 orang x RM30.00 tunai
 Hadiah Ketiga : 2 orang x RM20.00 tunai
Hadiah Saguhati x 10 orang


Tarikh tamat GA ini pada 07.05.2012 jam 12.00 tengahari.

Masa Main & Makan

ahad lepas SKA dan family adik ipar berkelah kat taman kat Presint 5 Putrajaya (depan PICC)
saja bawak anak saudara jalan2 sambil lepak2 kat taman permainan kat sini...
SKA bawakan bekal ringkas sambil duk lepak2 petang tu..
ramai gak lah orang bawak anak2 n family jenjalan kat sini...
tapi sayang taman permainan nye kecik
sib baik kami datang awai, dapat gak tempat duk lepak makan2 sambil perhati anak saudara main

anak saudara

cantikkan
masa nie tak ramai lagi orang
bekal kek coklat untuk anak saudaraku
bekalan ringkas tapi mengenyangkan kami semua


ayam masak ikut rasa  hati..hehehehe
jom balik...

Wednesday, 18 April 2012

Cuti-Cuti Cinta di MELAKA Part 3: Muara Sg. Duyung, Jonker Walk & River Cruise

Maaf banyak2 pada yang menunggu sambungan cerita terakhir di Melaka nie
 kerana kesibukan tuan rumah sepanjang minggu berlalu
jadi cuba jugaklah wall kan entry ringkas ini
xde banyak cerita cuma gambor ajer..WW
 harap korang layan ler gambor2 nie ok



jalan2 di Jonker Walk
cuci mata dan poket di pasar karat pagi di JW
aktiviti terakhir naik river cruise
pastu semua selesai di Bandar Melaka kami bergerak pulang ke WP Putrajaya..
(tapi masa balik tu sempat lagi plan nak datang semula ke Melaka sebab xpuas lagi)
percutian yang menarik bagi kami berdua.. ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...