Tuesday, 29 May 2012

Makan Malam di Austin Steakhouse Bangi

sesekali malam malam ala2 omputih ape salahnye kan..
tapi sebenarnya ini bukan baru pertama kali SKA makan malam kat sini...
dah berkali2 dah, makanan ok sedap, tempat pun cantik..
kali nie daku order makaroni ... emmm tak kena plak ngan tekak daku..
tapi en hubby nye sedappp
daku plak yang kacau makanan die
spaghetti kt sini  sedap gak lah...

kami penah cuba D One Steak Bangi..
pada daku ngan en hubby rasanya lebih kurang..
tapi hati kami lebih kepada Austin
kalau nak mencuba, boleh cari di alamat ini, 

55 GF, Jalan Kajang Impian 2/1
Taman Kajang Impian,Seksyen 7
Bandar Baru Bangi






air limau asam boi & chic nugget
combo chic..untuk en.hubby
makaroni untuk saye lah

Thursday, 24 May 2012

PAVLOVA & KEK COKLAT

sempena menyambut ulang tahun kelahiran SKA bersama kakak ipar dan anak buah bagi bulan dan tahun ini, SKA telah merajinkan diri membuat 2 biji kek iaitu Pavlova dan 
Kek Coklat...

snap dulu gambor takot abis nnt

dh banyak tangan yang tunggu masa nak cilok buah atas kek
akhirnya berjaya wat pavlova lagi..
last sekali habis licin semua..berbaloi2 buat untuk kali nie..
(memang sentiasa berbaloi2 sebenarnya..hehehehe)


Saturday, 19 May 2012

Tak Rasa Bersalah Ke....??

sape penah pergi Kuantan?
mesti korang perasan ada  papan tanda nie

SKA sebenarnya dah beberapa kali perasan setiap kali ke bandar Kuantan akan lalu jalan sini..
tapi tak ingat nama tempat kat sini..
baru2 nie SKA sempatlah tangkap gambor papan tanda nie..
yelah dulu kamera tak canggih, kalau tangkap gambar time kereta bergerak confrim
 xnampak aper
SKA suka dengan ayat yang digunakan....
masa pergi Terengganu pun penah gak tengok papan tanda yang ayatnya lebih kurang begini tapi tak ingat kat maner..
macam2 dah dibuat untuk menyedarkan kita..
tapi ader gak yang tak paham2 dan buat2 tak paham..
**lebih baik kita memudahkan kerja orang, agar kerja kita menjadi lebih mudah**


Thursday, 17 May 2012

WW 1: Putus sudah....

"Mak Uda tolong tangkap gambar selipar kita PUTUS......"



"Mak Uda belikan kite selipar baru..."


dan dapatlah dia selipar Angry Bird sebiji macam yang putus tu 
cuma warna jer lain...


**belum rezeki anak, rezeki anak2 buah dulu..
anak2 buah semua manja ngan daku dan en.hubby,
kawan2,doakan zuriat untuk kami...AMIN

Wednesday, 16 May 2012

Makan Time

makan time....sodap woooo...
keluarga encik hubby selalu berkumpul wat makan2 n jenjalan sesama
tapi kali nie kitaorang wat makan2 kat umah my sister in law @ Yong..
kebetulan plak mak mertua ku ader datang sini jadi ape lagi gotong royong beramai2 lah
masak dan makan...

menunya moh jangan terlior...
tapi kali nie bukan daku yang masak, daku cuma tolong kacau ajer,
rendang air tangan dari mak mertua ku tau memang beshhh...
dah berapa kali belajor tapi still tak jadi macam mak mertua ku buat huhuhu..


rendang daging
rendang ayam kampung
bihun goreng
antara menu lain yang ado...bubur kacang, pulut kuning dan tembikai 





memang menyandar ler makan macam2 time nie...makan tak hingattt,
pas makan baru ler ingat diet..huhuhu..haru biru dibuatnya diet cam nie...

Friday, 11 May 2012

Tiramisu Simple

simple dan sangat mudah, sape2 pun boleh buat
sedap gak..tak yah lah nak beli lagi kat kedai
dah boleh buat sendiri di rumah...
hasil pertama dari SKA


baru keluar dari peti sejuk
suka cheese yang banyak


Thursday, 10 May 2012

Master Chef Malaysia.. Shahriah Abdullah datang umah SKA

Amboi tajuk tak boleh blah...macam yer ajer orang datang umah kiter..
orang terkenal plak tu, kenal pun tidak dia dengan SKA,..huhuhu
sebenarnya bukan umah kiter yang betul..tapi  umah nie salmikhairil.blogspot.com
teruja Sal pagi nie...biler jenguk blog tengok komen dalam entry Tempahan Apam Polkadot ader komen dari salah seorang peserta Master Chef  Malaysia Musim Pertama iaitu Kak Shahriah Abdullah..
serius memang teruja sangat2, maklumlah orang terkenal sudi singgah dan komen kat blog kiter yang tak seberapa nie..sampaikan Sal follow semua blog miliknya...

kalau korang nak tau lebih lanjut perkembangan terkini mengenai Kak Shahriah boleh jenguk  kat link di bawah dan follow blog2 milik Kak Shahriah macam2 ader..



terima kasih banyak2 pada Kak Shahriah...sebab sudi follow SKA jugak.

Tuesday, 8 May 2012

TEMPAHAN APAM POLKADOT

alhamdulilah..sekarang tempah apam tak putus daku terima
syukur dengan rezeki yang tuhan berikan pada kami..



tempahan utk sha
tempahan utk yana
tempahan utk fadzlin
tempahan utk pn. azreen
tempahan utk cik nadia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...