Sunday, 30 September 2012

Maybank - Legoland Bloggers Contest "Why Maybank should give me tickets to Legoland"

Maybank - Legoland Bloggers Contest
Blog about “Why Maybank should give me tickets to Legoland” & you could win free tickets!

Maybank - Legoland Bloggers Contest is a contest open to all Malaysian residents. Bloggers will blog about why they would like Maybank to give them tickets to Legoland and they will stand a chance to win tickets to visit Legoland!

Contest Period
11 - 30 September 2012 (Winners can visit Legoland in December 2012 School holidays)

Prizes
  • Grand Prizes - One (1) pair of Season Tickets to Legoland Malaysia
  • 10 pairs of Day Passes to Legoland Malaysia

 
kenapa agak-agaknya ya Maybank mesti bagi tiket Legoland Malaysia tu pada saya..??!!!!!

Sebab pertama ; kerana sebagai hadiah kepada saya dan suami yang merupakan antara pelanggan Maybank yang setia..setiakah??? mestilah sebab  kami  menggunakan perkhidmatan perbankan  Maybank.. 


Sebab kedua ; kerana kami ingin merakamkan pengalaman dan detik indah bersama di tempat yang menarik nie sebagai kenangan istimewa..  iyelah lagi pun bukan senang nak dapatkan peluang merasai semua ini ..


Sebab ketiga ; dulu masa zaman kanak-kanak main bentuk-bentuk lego tapi tak pernah jadi cantik macam yang ader kat Legoland sekarang nie..sebabnya saya tak kreatif, nak sangat merasa tengok permainan lego yang pelbagai bentuk...


Sebab keempat ; bila dengar cerita-cerita dari blogger yang dah pergi ke Legoland membuatkan saya bertambah teruja sekiranya dapat tiket free ini dari pihak Maybank tak gituuuw..


Sebab kelima ; Kalau boleh nak bagi hadiah sempena hari lahir suami sebab dia sangat kagum akan hasil binaan lepas tengok kat Majalah 3 pasal pembinaan Legoland tu... pasti suami saya teruja sangat2..saya yang terlebih teruja sebenarnya.. hehehe...




harap2 ader rezeki kami

kami tak mau gigit jari macam nie...


maklumat lebih lanjut kepada sesiapa yang nak join contest nie boleh jenguk di web  Maybank   ini..

Wednesday, 26 September 2012

WW..Rose

sebahagian bunga ros (FLORIA PUTRAJAYA 2012)

Monday, 24 September 2012

Steamboat In The House..Periuk Besarr

hari sabtu baru nie family hubby datang ,berkumpul di rumah SKA, penuh ruang tamu sampai meja makan, memang kitaorang selalu berkumpul semua..kitaorang layan Steamboat dalam periuk besar kauuu...

ini bahan-bahan yang ader untuk kami melantak malam tu, ini semua bawak dari rumah my adik ipar diaorang dah siap potong2..




gotong royong mengupas telor puyuh ..meja penuh dengan biskut raya yang tak abis lagi


menanti kuah tom yam  dari periuk besorr punya...

biras daku yang tolong buatkan kuah tom yam..memamng sedap macam kat restoran steamboat

penuh periuk...agak2nyer abis tak??
anak-anak dan ibu2 kita layan steamboat dari periuk yang besor yer..
kita makan sampai puas..makan panas-panas pastu melepuh lidah...huhuhu

memang makan sampai kenyang lah..macam2 ader makan jangan tak makan..


tak sabor dah nak menyepit dan nak ngapp..

ader 2 periok steamboat yang kecik special untuk kaum lelaki dan mertua ku..
cepat2 steamboat dah mengembang tu..

ini daku punya..sorang paling kurang 3 mangkuk..kalau paling banyak tau taulah yer perut korang cam ner...hehehee

dah surut dah kuah dan isinya..


anak2 buah daku berebut chopstick nak guna padahal terkial2 tak dapat makan..lantak koranglah yang penting mak cik kamu nie pakai sudu senang nak makan..
memang tak makan ler jawabnyer kalau pakai chopstick tu..maleh daku nak menyepit2..



tak cukup ker sampai nak makan serai pulak..lakonan semata


memang sangat kekenyang malam tu..siap boleh bagi2 lagi bahan yang tak abis tu..
ntah bila pulak lah daku nak buat Steamboat tu..
kalau tanya en.hubby confirm dia tak nak sebab kenyang ari tu pun tak abis lagi..
rasakan Penangan Steamboat Periuk Besoorr......

Friday, 21 September 2012

Larian Jom! Kitar Semula & Habitat 2012



Program Larian Jom Kitar Semula ini merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh 
Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal Dan Pembersihan Awam (PPSPPA) sejak tahun 2011. 
Tahun ini, Program Larian Jom! Kitar Semula 2012 akan diadakan di seluruh negeri (kecuali Negeri Perak, Selangor & Pulau Pinang) secara serentak.

Jadi daku dan encik hubby akan men"join"kan diri dalam acara larian Fun Run..yelah mana nak larat lari jauh2..kompem kena tinggal belakang sekali..huhuhuu  
(sekarang nie mood tengah rajin join aktiviti macam nie..)


negeri2 yang terlibat adalah seperti berikut:

  Johor     Kelantan    Pahang    Perlis     Kedah   
  Wilayah Persekutuan   Melaka    Negeri Sembilan  Terengganu


PENDAFTARAN

  • Terbuka kepada semua warganegara Malaysia sahaja.
  • Pendaftaran peserta boleh dibuat secara online melalui www.ppsppa.gov.my atau,di kesemua Ibu Pejabat Negeri Perbadanan Pengurusan Sisa Pepejal dan Pembersihan Awam Seluruh Malaysia. Alamat Ibu Pejabat Negeri boleh didapati menerusi laman web http://www.ppsppa.gov.my/
  • Setiap pendaftaran akan menerima e-mel perakuan pendaftaran.
  • Peserta hendaklah membawa barangan kitar semula beserta dengan e-mel perakuan 
  • Pendaftaran ke tempat penghantaran iaitu Ibu Pejabat Negeri dan pejabat cawangan PPSPPA.
  • Setiap peserta diminta memilih satu lokasi larian sahaja.
  • Tarikh tutup permohonan ialah pada 10 OKTOBER 2012.
  • Pendaftaran secara manual boleh dibuat semasa penghantaran barangan kitar semula di pejabat cawangan.



BARANGAN KITAR SEMULA
HADIAH
Hadiah berupa wang tunai disediakan kepada para pemenang. 

CENDERAHATI
T-Shirt
Sijil Penyertaan

CABUTAN BERTUAH
Sebuah motorsikal dan lain-lain hadiah yang menarik bagi setiap lokasi turut disediakan.

HUBUNGI KAMI
Sebarang pertanyaan mengenai program Larian Jom! Kitar Semula 2012, sila hubungi 
hotline: 03 - 2245 9393 (dari jam 8.00 pagi - 5.30 petang) atau pun korang boleh ke laman web http://www.ppsppa.gov.my/





Wednesday, 19 September 2012

Jumpa Hot Mama & Menteri

Sabtu lepas ader majlis rumah terbuka di Bandar Baru Bangi, masa tengah dok makan2 tu daku terperasan sorang blogger nie baru sampai dan baru nak menjamu selera..jadi daku ambil peluang cilok anak kecilnye ,Lil Khadeeja jadi boleh ler Mama nie makan .sebenarnya beliau adalah anak buah kepada biras daku..

Orangnya peramah jugak ,jadi  tak seganlah daku nak menegurnyer....daku tabik spring kat beliau sebab walaupun bekerja dan ader anak kecil masih lagi ambil tempahan kek yang agak banyak....
daku sendiri pun mau pengsan... kalau korang nak tempah Pavlova atau  Blueberry Cheesecake atau Rainbow Kek boleh singgah ke blog hotmama-lovingeachother  nie..

kiri sekali anak sulung Hot mama, tengah  Hot Mama yang berbaju pink tersenyum mesra.. & kanan sekali mak cik Hot Mama

sedang menjamu selera Menteri Pertanian & Industri Asas Tani..Datuk Seri Noh Omar 

  
makanan malam tu banyak tapi sebab siangnyer dah makan kat open house umah sepupu jadi makan yang simple2 ajer..best malam tu ader bunga api lagi


Friday, 14 September 2012

Jom Sertai "Walk For Health 2012"

Penyertaan adalah percuma kepada orang ramai dan tiada had umur serta kategori ditetapkan. Tarikh tutup pendaftaran ialah pada 15 September 2012 dan semua peserta akan diberi kit peserta yang boleh dituntut mulai 24 September 2012 di Aras 7, bangunan MPIC. Maklumat dan borang penyertaan Walk For Health 2012 boleh didapati melalui laman web MICCOS di http://www.miccos.com.my/ atau menghubungi urusetia di talian 03-8887 8340 atau 03-8880 3437/3435/3436.

Banyak aktiviti yang dijalankan termasuk pameran produk-produk komoditi, pemeriksaan kesihatan, derma darah, pameran oleh Agensi-Agensi Kerajaan, pertandingan untuk dewasa dan kanak-kanak, demonstrasi masakan serta persembahan. Banyak hadiah disediakan untuk cabutan nombor bertuah dan hadiah khas disediakan kepada ahli-ahli Friends of MICCOS yang menyertai. 

info nie daku copy dari Laman Web KPPK

Tarikh:

29 SEPTEMBER 2012 (Sabtu)
7.00 pagi – 1.00 tengahari
 


Tempat Pelancaran:

Hadapan Bangunan Kementerian Perusahaan Perladangan Dan Komoditi (MPIC)
Persiaran Perdana, Presint 2, Putrajaya

cepat2 daku pun agak terlewat daftar..korang  yang nak join masih sempat lagi

dulu pernah join 5,000 langkah bersama Nestle, merungut jugatlah kat hubby penat..huhuhu tapi abis jugaklah berjalan nyer..kali nie harap dapat abiskan jugak..semangat2!!!!!

Thursday, 6 September 2012

Menang Tempat Kedua...'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew '

Ampun dan Maaf dari SKA buat Kak Shahriah sebab lambat keluarkan entry pasal kemenangan join kuiz akak..sebabnya sibuk nak beraya, bila masuk keje sibuk ngan kerja dan sambutan kemerdekaan pastu demam plak sekarang nie..

ok jom tengok aper hadiah yang daku miliki dari kuiz
'Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'

sekotak besar yang daku terima

buka jer kotak tengok ada kad istimewa

buka kad tengok isi dalamnya..cantik dan cute

yeaaahhh dapat no 2 pun berbaloi

ader kad raya dan keychain dalam sampul

ader lagi bungkusan


gincu 

bekas pengasing telur..lepas nie senang kerja daku nak buat kek yang hanya guna telur putih

3 buah novel yang diterima

 mangkuk China klasik

dan daku menang wang tunai berjumlah RM30

katanya ader kuiz lagi lepas nie kita nantikan yer..

Monday, 3 September 2012

Tolong Like..

saya masih mengumpul like untuk melayakkan saya menyertainya.. 


resepinya ..KLIK SINI

nak resepinya...KLIK SINI


ini antara yang daku cuba untuk pertandingkan..
kalau korang rasa menu daku ini menarik tologlah berikan sokongan..

TERIMA KASIH BUAT SEMUA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...