Monday, 31 December 2012

Tahun 2012..SKA

Selamat tinggal 2012 ...
Segala Kenangan pahit  akan kami jadikan pengalaman dan pengajaran
Segala Kenangan Manis pula akan kekal sebagai memori terindah buat kami
Pengalaman mengajar kami erti kehidupan ..
Syukur dengan nikmat yang diberikan oleh Nya..
Moga impian kami tercapai dan terlaksana serta kita semua baik2 saja..AMIN

Friday, 28 December 2012

Kuala Lumpur Bird Park

Dah lama tinggal blog baru dapat update ari nie..sibuk lah sangat kan...huhuhu
maap lah yer..tak sibuk pun kadang2 buat2 sibuk..sebab ramai yang cuti

Berjalan dengan en hubby ke mari ..
maklumlah orang suka berjalan..tak reti duk diam kat rumah



pergi 11/12 arie tu sebab en hubby cuti..daku pulak amik cuti..


selalu tengok dari luar jer ..kali nie kami jelah satu taman melihat pelbagai jenis burung yang ada..sangat cantik dan menarik...penat berjalan tapi puas hati lah..


 kami hanya bayar rm 40 hinggit sebab en hubby dapat diskaun sebab promosi hanya tunjuk kad AEON  @ Jusco




macam2 spesis yang ada..cantik2 belaka burung ada di mana2 saja






tengok tu boleh bergambar lagi ngan en hubby


daku pun sama..bergambar bersama burung Merak yang ada kat depan belakang...
sangat luas tempat nie..penat jugaklah menjelajah


macam air terjun betul...cantik tempat nie..

menonton pertunjukkan burung.. pukul 12..time nie guruh di langit sudah berbunyi...
cepat2 bergegas tinggalkan tempat pertunjukkan pergi kedai cenderahati..


shopping cenderahati...


nampak jer cool..sebenarnya kecut perut jugak nak bergambar ngan burung2 tu


yang tak best tempat macam nie adalah makanan dan minuman yang jual kat dalam nie memang berganda dari harga kat luar...kalau setakat air kosong tu bawak jelah bekal yer..

Wednesday, 19 December 2012

Warehouse Sales @ CCM

orang sibuk shopping baju dan kelengkapan diri..
daku pulak dok sibuk shopping ubat dan vitamin..
yang bestnya beli sikit dapat barang free yang banyak..
lagi satu dapat tabung hippo yang cute...comeelll..
bertambah koleksi tabung daku (tabung jer banyak duitnye nan ado..hehehee)

banyakkan yang kami shopping..
tak delah..beli ini ajer sebenarnya
tapi dapat free ini
melantaklah vitamin banyak2..,taklah daku agih2kan untuk anak2 saudara
cute kan tabung baru kami..hehee

Friday, 14 December 2012

Gathering Bersama Chef Ezani

sebenarnya gathering nie berlansung sabtu lepas di Restoran Rebung, di Bangsar..tapi sebab kesibukan aktiviti yang penuh sepanjang minggu dengan kena g kursus lagi... nie lah baru berkesempatan
sangat seronok dapat jumpa kawan dari alam maya nie sembang kat luar secara berdepan nie lagi meriah rupanya..


sampai2 tu kitaorang beramah mesra bersama  dan  en. Fairuz, dari MyChef pun ada


mulanya dengan sesi penyerahan cenderahati dari pihak chef Ezani kepada en Fairuz sebab en Fairuz tak dapat join lama2 ada hal


ini first round yang daku amik..macam2 ader yang paling istimewa daging masak lemak..


pencuci mulut buat sendiri tau..letak lah nak letak banyak mana pun..sebenarnya banyak lagi kuih muih dan bubur yang daku makan tapi tak sempat snap gambar..sedap sangattt


menjamu selera bersama2 chef Ezani..


Brownies yang chef Ezani buat..sedap wooo..berpotong2 daku makan, en hubby yang tak suka manis pun boleh layan brownies nie...


baju merah Inaz dari MyChef , tengah admin club chef Ezani.. Cik Nurjihan  bersama Chef  bergambar makan brownies tu..


Kak Sarah bersama cream puff yang di order dari Nowwa Fitri..sedappp..gebus jer..thanks kak sarah sudi kongsi


ini pulak mini pavlova..nyummy dan comel

ini pula blogger delimazamrud bersama sepupu yang sentiasa menemaninya...

 ini pulak chef Herry agak lewat sikit sampai sebab ada hal

daku suka tengok dekorasi pinggan mangkuk lama kat restoran Rebung nie..maklumlah pengumpul pinggan mangkuk antik jugak

teko dan cawan lama

sangat sportting dan meriah bersama dapat pulak jurugambar yang suka melayan kitaorang lagilah..

memang sangat ceria semua fans bergambar...


sebelum balik bergambar bersama Chef Ezani dulu..

thanks pada pihak admin yang menguruskan majlis yang simple tapi meriah dan jugak teman2 yang sangat ramah mesra.. dapat  2 kotak produk Chef Ezani sponsor dari Mychef
 tak sabar nak tunggu next gathering..see u all...

Wednesday, 12 December 2012

Jenjalan di Taman Wetlands, Putrajaya

layan gambar yang ada di Taman Wetlands pulak yer...2 kali ke sini






Thursday, 6 December 2012

Aktiviti di Taman Botani, Putrajaya

anak2 buah belah hubby nie dah macam anak sendiri
bila kami berjalan ke rumah diaorang mesti nak ikut balik rumah kami
kalau ikutkan kat rumah kami tu diaorang bukan buat apa pun setakat tido, makan dan main jer...
oleh sebab tak pergi ke mana daku saja jer bawak diorang jenjalan kat Taman Botani, Putrajaya nie 
maklumlah sekarangkan cuti sekolah, kami pun tak abis jelajah lagi walaupun duk Putrajaya..
alang2 menyeluk pekasam ler kan...

jenjalan naik tram keliling Taman Botani, bayaran kalau tak salah Dewasa RM 4.00 , Kanak2 RM3.00
kalau nak sewa basikal pun bole atau nak jalan kaki saja pun boleh
daku malas tak larat..lagipun bebudak nie seronok naik tram

suka dengan seni bina kat sini..kalau nak masuk kena ambik tiket kat kaunter dulu baru boleh masuk
kami hanya bergambar di luar sahaja


ikan yang ada kat tasik situ..kebetulan bawak roti dan mufffin dari rumah jadi seronok bagi ikan2 kat situ makan..sambil bebudak nie makan sekali..huhuhu lapor agaknya tengok ikan makan


ini turun bukit nampak tak pemandangan bawah tu..



ada macam2 pokok kat sini dan berbagai jenis pokok buluh...gambar2 nie snap dari atas tram ajer


en hubby jadi jurukamera kami..lagi pun mana nak bergambar pemalu sangat orangnya... muka dah penat berjalan...nanati daku sambung pula cerita di Taman Wetlands pulak ok...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...