Wednesday, 27 March 2013

WW: Sotong Telur Masin

pertama kali cuba rasanya boleh tahan sedap..
cuma tak sesedap macam chef kat kedai  masak ler ..
next time kena cuba lagi..
resepi dari aliciouskitchen

Tuesday, 26 March 2013

Tempahan Coklat Fountain

takde idea nak memeriah majlis
atau
masih tercari2  Coklat Fountain???
boleh buat tempahan  dengan EIDA
ada beberapa pakej menarik yang ditawarkan..jom kita tengok







Pakej Sewa RM150
Sewa Mesin Chocolate Fountain untuk 1 hari (3 tier mesin)
2 kg Chocolate
Urus sendiri/Self handling
Mesin perlu di pulangkan dalam tempoh 24jam after pick up
Pick up location, Cheras area (MCD Bandar Tun Hussien Onn)
Mesin TAK perlu dibasuh selepas guna
Deposit Keselamatan diperlukan RM200 --- deposit akan dipulangkan jika mesin dikembalikan dalam keadaan baik


Pakej Kasih RM200 (50pax - 100pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain untuk 1 hari (3 tier mesin)
2 kg Chocolate
500 gram marshmallow
500 gram biskut jejari (stick biscuits)
Cupcake coklat moist 20pcs
Urus sendiri/Self handling
Mesin perlu di pulangkan dalam tempoh 24jam after pick up
Pick up location, Cheras area (MCD Bandar Tun Hussien Onn)
Mesin TAK perlu dibasuh selepas guna
Deposit Keselamatan diperlukan RM200 --- deposit akan dipulangkan jika mesin dikembalikan dalam keadaan baik


Pakej Rindu RM350 (100pax - 200pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain untuk 1 hari (3 tier mesin)
3 kg Chocolate
1 kg mix fruit -- strawberry & anggur
1 kg marshmallow
1 kg biskut jejari (stick biscuits)
Cupcake coklat moist 20pcs
Tisu & Pinggan kecil disediakan
Urus sendiri/Self handling
Mesin akan dihantar ke rumah (area KL & Selangor only)
Mesin perlu dipulangkan dalam tempoh 24jam selepas diterima
(hantar ke Cheras area or MCD Bandar Tun Hussien Onn)
Mesin TAK perlu dibasuh selepas guna
Deposit Keselamatan diperlukan RM200 --- deposit akan dipulangkan jika mesin dikembalikan dalam keadaan baik


Pakej Sayang RM500  (200pax - 400pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain untuk 1 hari (3 tier mesin)
4kg Chocolate
2kg mix fruit -- strawberry & anggur
2kg marshmallow
2kg biskut jejari (stick biscuits)
Cupcake coklat moist 30pcs
Tisu & Pinggan kecil disediakan
Urus sendiri/Self handling
Mesin akan dihantar ke rumah (area KL & Selangor only)
Mesin perlu dipulangkan dalam tempoh 24jam selepas diterima
(hantar ke Cheras area or MCD Bandar Tun Hussien Onn)
Mesin TAK perlu dibasuh selepas guna
Deposit Keselamatan diperlukan RM200 --- deposit akan dipulangkan jika mesin dikembalikan dalam keadaan baik


Pakej Cinta RM800  (400pax - 700pax)  **selalunya untuk wedding
Sewa Mesin Chocolate Fountain untuk 1 hari (3 tier mesin)
6kg Chocolate
4kg mix fruit -- strawberry & anggur
3kg marshmallow
3kg biskut jejari (stick biscuits)
Cupcake coklat moist 100pcs
100 stick donut
Tisu & Pinggan kecil disediakan
Mesin akan dihantar ke rumah (area KL & Selangor only)
Pembantu untuk menjaga booth
Simple deco mengikut tema perkahwinan


Untuk tempahan boleh melalui email Eida 

 : iedand23@gmail.com
Call/SMS/WhatApps  012-2334792 (Eida)
Blog : http://msieda.blogspot.com/

(daku pun berhajat nak cuba Coklat Fountain nie
tapi buat masa nie tak plan nak buat majlis apa)

p/s: Zana , Sal copy info dari zana yer...tq

"GIVEAWAY : EDY 3 DESTINASI"

GiveAway : EdY 3 Destinasi...

Perhatian kepada peminat FM
Jom kita pakat ramai2 join GA dari EDY
ada rezeki boleh dapat FM menarik dari 
Bangkok...Jakarta...and Langkawi...
Fridge Magnet seperti gambar di bawah
 
Seorang (1) akan memenangi ketiga2 FM dari ketiga2 destinasi...
12 orang lain akan menang salah satu FM tersebut...
*Ini adalah lucky draw, pemenang akan dipilih secara rawak melalui sistem berkomputer....
*tarikh tutup penyertaan adalah 3/4/2013
macam mana nak sertai??? sila jenguk di sini 
**kalau boleh nak semua sekali...hehehe 

Mee Segera Tom Yam Special

permintaan en hubby minta mee segera watkan yang special..jadi kita main campak2 apa yang ada kat dalam peti ais..dan inilah hasilnya..

daku guna mee segera jenama Ruski perisa tom yam ..pastu tambah isi ayam, lada benggala, batang saleri, sosej,  & cili api.. dah jadi yang special

Monday, 25 March 2013

Mini Pavlova

tempahan dari budak opis
meh kita zoom ..
testing

alhamdulilah...berjaya juga menghasilkan mini pavlova yang dah lama bertangguh sebenarnya...
hasil "desakan en hubby" alhamdulilah berjaya juga..ini juga berkat tunjuk ajar dari cikgu masakan, Nowwa

p/s: minggu lepas punya tempahan banyak daku lupa snap..huhu takut lewat masuk kerja punya pasai

Friday, 22 March 2013

MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara

 
Mak Dara  menganjurkan 
MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER
KLIK SINI  BICARA MAK DARA

Syaratnya senang saja:

1. Follow Blog Bicara Mak Dara
sudah follow dan sentiasa follow..siap ada dalam senarai bloglist lagi...

2. Buat entri dengan tajuk 
"MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER by Mak Dara"
sudah buat jugak..ini dia
3. Masukkan Banner Di Atas Ke Dalam Entry dan Linkkan Ke sini 
telah dimasukkan dan dah linkkan pun

4. Copy paste senarai penaja di bawah ke dalam entry anda itu.

5 .Tag 3 Orang Rakan Anda Untuk Menyertai GA Ini. (Dan mereka harus tahu akan GA ini)
 saya tag Zana , Syuhada , Zarena , Cinta & Kak Zurina..
kalau lebih takper kan Mak Dara...hehee over

6. Setelah selesai sila tinggalkan Url link entry di kotak komen di bawah ya..
dah selesai tinggalkan URL

Giveaway ini terbuka kepada semua rakan blogger (termasuk para penaja).Tarikh tutup untuk GA ini adalah pada 31hb Mac 2013.

Satu Giveaway, 30 Penaja, 
60 Hadiah, Siapakah Yang Bertuah?
MALAYSIA'S NEXT TOP LUCKY BLOGGER 
by Mak Dara
apalagi jangan lepaskan peluang keemasan ini, 
JOM KITA SAMA2 REBUT!!!!

Friday, 15 March 2013

Candle Light Dinner : PADI HOUSE

Candle Light Dinner lah sanggatt..sebenarnya makan malam biasa jer cuma istimewanya tempat makan tak pernah pergi dan makan makanan yang tak pernah makan.. konon2 nak sambut ulangtahun perkahwinan ler...

oleh kerana plan saat2 akhir jadi kami pilih makan kat Restoran Padi House, Cyberjaya..nak mencari pun agak sesat sebab kami hanya berpandukan bangunan Maybank (main agak2 sebab tengok dlm blog orang) ,rupanya salah.. bangunan Maybank kat Prima Avenue yang betulnya.. tempatnya kat Prima 3, belakang Tokio Cafe ...Restoran nie berkonsepkan Traditional Authentic Flavour..

alamat nak ke mari, harap tak sesat macam kami
hadapan restoran
dalam restoran..berkonsepkan terbuka..kami amik part hujung sekali
Fresh Orange, untuk daku &
Honey Lemon, untuk en hubby
appertizer kami,  Mexican Beef Taco..
ingatkan datang 1 rupanya 2 keping, dah ler besar tapak tangan..
pilihan en hubby Padi House Chicken Chop Rice
sedap jugak ayamnya..
daku plak, Golden Fish Finger Rice..sedappp ranggup,
terasa isi ikannya
pencuci mulut kami pilih Banana Bowl..
nyummy ader whip krim, coklat, kacang, vanila aiskrim dan potongan pisang

memang puas hati dan sangat mengenyangkan..boleh datang lagi lepas nie...
Thanks En hubby sebab belanja dan melayan tekak wifenya yang demand nie..hehehe 


Fresh Orange & Honey Lemon : RM 4.50 & RM 4.20
Mexican Beef Taco : RM 8.90
Padi House Chicken Chop Rice : RM 8.50
Golden Fish Finger Rice : RM 8.90
Banana Bowl : RM 5.90

TOTAL: RM 45.40 (termasuk Govt tax & Serv Charge)

***mulanya nak cari restoran untuk candle light dinner tapi tak sempat last minute punya plan dan harga pulak boleh tahan mahal...kalau nak tahun depan kena kumpul duit tabung dan plan awal2..(itu pesan en hubby..;P)

Wednesday, 13 March 2013

Ulangtahun yang ke 4

hari nie merupakan ulang tahun ke 4 perkahwinan SKA...
doakan
Moga hubungan ini akan kekal dan senantiasa dirahmatiNya,


dan juga dikurniakan zuriat2 yang soleh dan solehah...AMIN

WW: Kek Ikan



Kek Ikan  @ Fish Cake menjadi kegemaran daku ngan en hubby..
enak di makan begitu saja...sekali sekala bolehlah
yang pasti goreng dulu barulah sodap...
rasa macam keropok lekor tu..buat makanan ringanlah kononnya time2 lapor
kalau beli sebungkus selalu tak cukup..berebut ;P

Tuesday, 12 March 2013

Pavlova & Apam Polkadot

order dari azielah presint 18
order dari k.ina, presint 9

order kali kedua dari nurul, kajang

order dari Blogger Aisyah, puchong
order dari kak farah, presint 18

cream puff order dari kak farah, presint 18

Thursday, 7 March 2013

Mee Udang Terbaikk... di Bandar Baru Bangi

minggu lepas daku tengok rancangan Makan Angin dan Warung Kita kat astro..pastu tempat yang sama dan tunjuk pulak lah Mee Udang yang ada kat kuala sepetang...tengok rancangan tu membuatkan tekak daku nak sangattt merasa Mee Udang nie, tambahan pulak tu ada udang besor nakkk..

lepas tengok rancangan Warung Kita daku siap2 ajak en hubby g cari mee udang nie sebab nak makan sangat2 rasanya..dah kecur liur dah sangat nie..puaslah en hubby meng"GOOGLE" ..cari mee udang di bangi..jumpa dan bergegas jugak petang tu daku ajak en hubby pergi...Restoran Gulai Panas Mak Tok

dan inilah hasilnya...puas hati ku dapat merasa mee udang nie...udangnya besar dan manis



semangkuk RM6

pada daku yang pertama kali makan mee udang rasanya sedapp..
pada en hubby pulak yang dah beberapa kali makan kat kuala sepetang sana tu responnya ok sedap tapi semestinya tak boleh lawan ngan yang ada kat kuala sepetang tu...
ini pulak nasi goreng kampung yang en hubby order bersama telor dadar..meriah siap ada sotong lagi..

senang ajer jika ingin ke mari
cari Econsave yang terletak di Jalan Reko, Bangi..alah kat uptown tu ..masuk simpang tu dan terus..hadapan Econsave tu..jeling2 lah kedai tu berada di sebelah kanan..

gambar hadapan kedai..kredit to fitrihalila.blogspot.

Wednesday, 6 March 2013

Tun Telani's 1st Giveaway - My Favourite Food

UNTUK HADIAH SILA KLIK BANNER INI...

Syarat2 penyertaan:
1. Terbuka kepada semua follower lama dan baru 
 saya dah follow
2. Buat n3 bertajuk -Tun Telani's 1st Giveaway - My Favourite Food
 dah buat jugak..ini
3. Copy paste gambar di atas dan linkkan ke blog tun
 sudah copy paste jugak..
4. Tuliskan apa makanan kegemaran anda ^^ kalau ada gmbr letak gambar, kalau ada resepi blh tulis resepi, tp x wajib. cerita la sket kesedapan makanan tu. 
- makanan kegemaran saya adalah GULAI KERING PUCUK GELUGUR .. gulai ni sedap dan menjadi kegemaran sebab dia ada rasa lemak dan masam daun tu, memang menjadi kegemaran kami sekeluarga..sapa dah cuba pasti nak lagi..paling best makan time raya makan dengan ketupat atau lemang..memang menjilat jari lah..


Bahannya:

1 kilo ikan sardin/ pelaling/ kembung  atau ikan sungai..ikut suka
Pucuk Asam Gelugor..agak2lah lagi banyak lagi sedap
Cili api 15-20 biji..saya suka pedas
Kunyit hidup sebesar ibu jari
Santan dari 1 biji kelapa
Garam secukup rasa

Caranya:

1. daun gelugor dihiris seperti bunga rampai , susun lapis demi lapisan selang seli dengan ikan.. (seeloknya masak dalam kuali) letak mulanya daun dan penghabisan pun dengan daun..

2. letak santan , kemudian cili yang telah ditumbuk bersama kunyit

3. api perlahan dan sentiasa kacau kuahnya sahaja hingga betul2 masak santan sebab takut kuahnya jadi berketul2 , lagi satu jangan angkat ikan nanti hancur.

4. masukkan garam secukup rasa dan kacau sebati..agak2 dah nak kering santannya bolehlah siap untuk dihidang bersama nasi putih..


* seeloknya santan tu hanya ampuh bahan2 tadi sahaja tak perlu banyak2 nanti lambat kering dan takut ikan pulak yang hancur..

versi berkuah..
versi betul-betul kering
   
5. Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen..
  sudah buat jugak..
6. Tarikh tutup penyertaan adalah pada 17 Mac 2013.

                       
apa lagi pada yang minat memasak tu jom kita rebut peluang keemasan nie..
CEPATTTT.....

WW:Perencah Sweet & Sour

dapat lagi produk baru dari Maggi...
Jom kita sama2 memasak..


Tuesday, 5 March 2013

Apam Polkadot, Cream Puff, Kek Coklat & Pavlova

order dari kak ira lagi..kek coklat kukus
tempahan pavlova dari Su (jabatan perangkaan)
tempahan apam polkadot tanpa inti
tempahan apam polkadot berinti/filling untuk Azie
saja buat untuk majlis makan2 kat opis...semua puji sedappp
tempahan untuk kak Mas Imigresen
tempahan buat staff Imigresen
tempahan dari kawan k.ira
tempahan buat blogger Zana yang cute..thanks sudi order lagi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...