Monday, 29 July 2013

GA RAMADAN: Jom Gatai2 Meng "LIKE"

salam kepada kengkawan semua yang dikasihi dan pada semua rakan blogger yang disayangi..
Sal dengan rendah diri minta jasa baik semua sudi2kan lah meng"LIKE" penyertaan Sal dalam GA RAMADAN yang dianjurkan oleh koleksi1001resepi (Kkida)
Jom tolong LIKE gambar ini dari Facebook kengkawan semua yer..sebagai tanda sokongan


klik link ini Penyertaan Kedua


TERIMA KASIH PADA SEMUA!!!!!!

Wednesday, 24 July 2013

GA Koleksi1001resepi: Berbuka Puasa Ramai-ramai

Jangan keliru yer..ini sebenarnya adalah penyertaan kedua Sal bagi GA Ramadan yang dianjurkan Kkida
kali nie Sal dan en hubby tak berbuka berdua tapi berenam dengan
adik en hubby sekeluarga..
seronokkan dapat berbuka beramai-ramai..baru meriah
lagi meriah bila dapat berkumpul semua ahli keluarga
masakan yang biasa pun jadi sedap bila makan beramai-ramai

juadah yang telah siap terhidang..sangat menyelerakan
talapia sambal yang best..
ikan kukus air asam..menjilat jari..
lauk hati ayam masak kicap
sambal tumis ikan bilis petai,sedapp...memang harumlah jawabnya
gulai kawah
lasagna kegemaran kami..yang nie beli di bazar ramadan di PKNS Bangi..
(restoran The Grato jual lasagna di situ)
sate nie pun permintaan orang berpuasa..si adik
kuih risoles yang nie en hubby beli
kuih puteri ayu dan cempedak goreng request 2 beradik tadi
maklumlah orang puasakan..ikutkan aje selera meraka
gelagat 2 beradik tak sabor nak ngapp sate..adik sayang kakak
action jer tu..tapi jangan ngapp sudah.. si adik pertama kali puasa tahun nie..
alhamdulilah penuh lagi setakat nie..semangat dia
model lasagna..hehehe
selamat berbuka..berbuka dengan kurma dulu
selepas kurma ,en hubby ngapp lasagna dulu..kegemarannya tu penuh dengan daging..
si adik puas hati dapat sate ..licin dia makan

syukur alhamdulilah..Sal tak sempat masak beli ajer maklumlah balik kerja terus siap2 pergi bazar ramadan dan terus ke rumah adik ipar..
anak2 saudaraku sibuk menunggu kami yang dah lama tak datang ke rumah diaorang..(2 3 hari tak datang pun si adik akan tanya ibunya..katanya kami tak sayang dia..hehehe,maklumlah dah rapat sangat dengan kami)
SELAMAT BERPUASA SEMUA...


Macam mana cara nak join boleh tengok di koleksi1001resepi


hadiah yang ditawarkan sangat menarik

                ok bagi 3 entri paling banyak terima likes......kkida nak giveaway anda barangan ini....:)

1 unit cupcake stand
boleh susun homemade cupcake anda atas meja juadah pada hari raya aidilfitri nanti...:)
plus

1 set 12 unit silicone cupcake mold...samada roundsquare, star atau heart shape
(mana-mana stok yg available masa tu)
plus

 12" vintage dessert tray/cupcake tray yang menarik ni...
plus 

satu unit folding basket for fruits and vegetables...

ceramic knife

tempoh upload gambar dan sediakan entry anda hinggalah rabu 24 July, jam 12 tengah malam...(final)..harap dapatlah hadiah yang ditawarkan..ngidam pisau seramik tu..

Tuesday, 23 July 2013

Van Bank Simpanan Nasional

2 biji  van yang menjadi milik en hubby
pandangan hadapan
pandangan belakang
pandangan sisi
ini adalah tabung keluaran khas Bank Simpanan Nasional yang berbentuk van..maknanya bertambahlah lagi koleksi pelbagai bentuk tabung kami...tau pasal tabung nie pun dari blogger dah masuk kotak..cepat2 en hubby suh daku contact abang ipar dia aka my abang yang keje kat BSN..dan hasilnya dapatlah 2 biji van nie..
SELAMAT MENABUNG.."sikit-sikit, lama-lama jadi bukit" (harap jadilah sebiji banglo..hehehe berangan kooo..)

Monday, 22 July 2013

GA RAMADAN dari koleksi1001resepi:Berbuka Puasa

Ini antara menu berbuka yang dapat disediakan..
berbuka berdua sahaja jadi menu ringkas ajelah
gambar kami xde sebab en hubby pemalu...;)


telur itik masak lemak bersama belimbing buluh
(telur itik mak mertua bekalkan n belimbing buluh amik di rumah mak masa balik kg)
ikan masin dan ikan goreng
 (ikan sardin@ selayang kegemaran en hubby)
sayur kacang
xtau nama hanya panggil kuih kelapa..ini beli punya
buah melaka..ini pun beli punya
air sarsi dalam gelas retro..
alhamdulilah walaupun bekerja masih sempat menyediakan hidangan berbuka puasa.. sebabnya en hubby pun banyak membantuku di dapur..
"berat sama dipikul , ringan sama dijinjing"

                       Macam mana cara nak join boleh tengok di koleksi1001resepi

hadiah yang ditawarkan sangat menarik

                ok bagi 3 entri paling banyak terima likes......kkida nak giveaway anda barangan ini....:)

1 unit cupcake stand
boleh susun homemade cupcake anda atas meja juadah pada hari raya aidilfitri nanti...:)

plus

1 set 12 unit silicone cupcake mold...samada round, square, star atau heart shape
(mana-mana stok yg available masa tu)

plus

 12" vintage dessert tray/cupcake tray yang menarik ni...

plus 

satu unit folding basket for fruits and vegetables...


ceramic knife

tempoh upload gambar dan sediakan entry anda hinggalah rabu 24 July, jam 12 tengah malam...(final)

**harapnya adalah rezeki nak menang hadiah yang ditawarkan..syok join GA Kkida. 

Friday, 19 July 2013

Menu Ringkas Berbuka:Nasi Goreng Sardin

senang , ringkas dan pastinya mestilah sedapkan...
salah satu menu kegemaran en hubby Nasi Goreng Sardin


Bahan-Bahan:
1. Nasi cukup untuk 2 orang makan ( dalam 3 mangkuk lebih kurang)
2. Sardin kecil 1tin (daku guna jenama Marina)
3. Bawang kecil 3 ulas
4. Bawang putih 2 ulas
5. Cili besar 1 biji
6. Cili api 10 biji (ikut suka kalau nak pedas or tidak)
7. Kacang panjang 3 urat
8. Sedikit garam dan bahan perasa

Caranya:
1.Tumbuk cili besar,cili api, dan bawang hingga lumat
2. Tumiskan bahan yang telah di tumbuk tadi dan masukkan garam serta bahan perasa
3. Kemudian masukkan sardin, goreng sebentar dan hancurkan sardin
4. Masukkan sedikit sos yang terdapat dalam tin sardin tadi (tak nak banyak nanti masam dan hanyir)
4. Masukkan nasi yang tadi dan kacau rata
5. Masukkan kacang dan kacau hingga rata dan sebati..
6. Siap...tambahan lauk: nugget, ayam goreng , telur dan ikan goreng.


Selamat mencuba...
**makan berdua jer apa pun jadi, lagipun en hubby dan daku suka jenis yang simple2..

Thursday, 18 July 2013

Jom ChocoDip Fountain!!!




 “ Ingin memeriahkan Majlis Perkahwinan, Pertunangan,Sambutan Harijadi, Majlis Korporat,
Majlis Perayaan,Majlis Cukur Jambul, Dll “
Dapatkan Segera Choco Dip!!


Pelbagai pakej sewa yang disediakan adalah seperti berikut:


1.Pakej Mesin RM80
Sewa Mesin Chocolate Fountain  (3 tier mesin)

2.Pakej Budget RM120
Sewa Mesin Chocolate Fountain
1 kg Chocolate
450gram marshmallow
 
3.Pakej Intan RM160 (30pax-50pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain 
2 kg Chocolate
1kg marshmallow
500g biskut jejari

4.Pakej Delima RM200 (50pax - 100pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain 
2 kg Chocolate
1 kg mix fruit (strawberry & anggur)
450 gram marshmallow
500 gram biskut jejari
 
5.Pakej Permata RM350 (100pax - 200pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain
3 kg Chocolate
2 kg mix fruit (strawberry,anggur & epal)
1 kg marshmallow
1 kg biskut jejari
Apam polkadot 100pcs
Tisu & Pinggan kecil disediakan
 
6.Pakej Berlian RM500 (200pax - 400pax)
Sewa Mesin Chocolate Fountain
4kg Chocolate
3kg mix fruit (strawberry ,anggur & epal)
2kg marshmallow
1kg biskut jejari
Apam polkadot 100pcs
Tisu & Pinggan kecil disediakan




Syarat penyewaan:
      Sewa Mesin Chocolate Fountain untuk 1 hari (3 tier mesin)
     (area Jengka, Pahang ,Putrajaya ,Kuala Lumpur, & Selangor  )
Mesin Coklat Melter disediakan untuk sewaan RM30
Mesin akan dihantar mengikut pick up point terdekat
Penghantaran sekitar Putrajaya free
Caj Penghantaran di sekitar Lembah Klang & sekitar Jengka RM30 
(lain harga mengikut tempat)
Mesin perlu dipulangkan dalam tempoh 24jam selepas diterima
Sekiranya ingin :
*Simple deko - rm50
Cara Pembayaran:
*Deposit dikenakan sebanyak RM100(jaminan untuk mesin)
*Bayaran penuh


sebarang pertanyaan/tempahan 
  call/sms -017 3143218(Salmi)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...