Posts

Showing posts from February, 2012

SOSEJ RAMINA

Image
memang best..memang puas hati.. ntah kali ke berapa dah daku dan hubby duk layan Sosej Jumbo (Ayam) berjenama RAMINA nie boleh dapat kat My Agro Hypermart, MARDI SERDANG sebelum nie kami bakar atau goreng biasa jer tapi kali nie ntah datang maner rajinnya daku wat special ckit.. konon2 untuk dinner special ngan hubby pandai2 cipta resepi sendiri *elbows bersama sos spageti Kimbal (Tradisional) *ayam dimasak bersama lada benggala dan bawang besar (letak skit serbuk oregano & thyme) *ubi kentang goreng bersama herba campuran (oregano dan rosemary) *sosej di goreng dengan sedikit olive oil & oregano tengok, sampai licin pinggan...punyalah sedap..sedap kerrr???? hanya my hubby yang tau..hehehe

My 2nd Anniversary GiveAway dari EIDA

Image
بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ *Tema : Sejauh mana Uols Mengenali SiGedik!* klik  JOM JOIN   ok ini komen dari ska: NO.4: Pada ska blog GEDIK simple dan menarik, hasilnya dari citarasa GEDIK sendiri sesuai dengan nama GEDIK,  intipati yang ader dalam blog ini pun  sesuai untuk sesiapa yang suka  bercuti, makan-makan n shopping..apapun yang penting I LIKE.... ska nak tag : EyzaMiel   & Adieyza & Chinta * hadiah yang ditawarkan memang menarik jom kita join ramai-ramai  

apa kena anak dara nie...

Image
Lihatlah gelagat seorang anak dara yang merajuk sebab tak dapat kamera yang daku gunakan untuk merakam aksinya..hehehe comel sungguh si Puteri Darwisya nie..(anak sepupu hubby) mula-mula last sekali geram sangat2 lah tu...hehehe.. lagi dia merengek lagi daku suka mengusik...

Van & Lori Milik Hubbyku..

Image
alhamdulilah..berkat usaha keras en.hubby tak sangka dalam masa terdekat boleh dapat kumpul harta sendiri.. mulanya hanya van buruk sahaja .. tak sangka atas usaha gigih en. hubby dapat memiliki lori sendiri pulak itulah bak kata pepatah " S usah dahulu , Senang kemudian " jom ska kongsi skit gambar van dan lori milik en. hubby (tiada niat lain sekadar ingin berkongsi) v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v v  jangan marah yer ..gurau-gurau ajer

Kamera DSLR antara mimpi dan kenyataan

Image
huhuhu..memang dah lama berangan nak pakai kamera DSLR tapi biler tengok harga tak mampu milik, terus saja simpan hajat sebagai mimpi pakai jelah kamera compact..janji ado gambar... kamera rosak pertama kali hantar untuk dibaiki melayang RM200 milik ku... tak pelah sayang lagi....lepas setahun rosak lagi..tanya tempat servis harga untuk baiki kali kedua RM250..mak ai mahal nya..xpelah biarlah xde kamera.. tapi daku rasa cam tak best jer biler tak de gambar kenang-kenangan untuk di simpan.. alih2 survey kamera compact lagi... alang-alang dah survey tu kami tengok lah sekali kamera DSLR.. tengok punya tengok 'terbekenan' kat D3100 Nikon nie, gambar dari encik google sebabnya harga masih mampu milik..huhuhu kalau ikutkan perancangan tak ader pun nak beli kamera nie tapi kerana dah 'terbekenan' dapat gak lah jadi milik daku..orang lain dah berzaman pakai nie, daku jer baru dapat..huhuhu kesian kan..tapi jadilah daku bukannya nak jadi jurugambar cuma nak tang

Hadiah Segmen Adore Your Arts Part I

Image
Terima kasih pada adik Azhunk World kerana buatkan akak doodle BFF yang comel nie comel sangat xpuas tengok..xsia-sia join segmen nie.. dan maaf lah pada tuan punya segmen nie AZHAFIZAH-Sihatimerahjambu   sebab akak dh menyusahkan adik..sorry yer. Aper pun terima kasih banyak2....TQ

Cuci Mata dan Poket di Anggerik Mall, Shah Alam

Image
sebenarnya first time ska pergi GARAGE SALE di Anggerik Mall nie saja2 jenjalan cuci mata tengok barang2 lama ianya dibuka setiap Ahad dari jam 10.00 pagi hingga 6 petang datang ler kot2 ader barang yang berkenan.. macam ska memang ade yang berkenan tapi sebab lambat sampai orang lain dah cop dulu.. maunya tak duk merayau kat Amcorp Mall pun dah dekat 2 jam tapi ska dapat jugak satu gelas berkaki.. kebetulan sama ngan yang ader kat rumah..tapi masih tak cukup lagi satu biji baru ada 4 biji..kata kak Norbie 5 biji baru ngam geram tengok barang yang ader kat sana, nnt nak pergi lagi mane lah tau kot2 terjumpa barang idaman..hehehe