Posts

DESSERT PILIHAN SKALICIOUS

Image
Macam-macam pilihan ada you all, silap2 tak tau mana satu nak pilih Yang pasti semuanya sedap,boleh dijadikan hidangan majlis akikah, majlis hari jadi, majlis pertunangan, perkahwinan , gathering dan untuk saja2 nak makan sendiri pun boleh..
Antara pilihan yang terdapat di Skalicious: # Pelbagai Jenis Kek (Kek Coklat Moist, Kek Cheese, Kek Carrot , Kek Marble dan banyak lagi)
# Brownies
# Cheese Tart
# Cream Puff
# Apam Polkadot
# Makaroni
# Baked Potato
# Lasagna
# Pavlova
# Kek Batik Leleh












PERMATA HATI AKA ANAK BUJANG

Image
Serius... sungguh lama meninggalkan dunia blogger, bertahun kot dengan kehadiran permata hati umi dan ayah serta sibuk dengan dunia baking terus tinggal dunia blogger umi..
rindu sebenarnya nak mencatat dan berkongsi kisah2 yang terjadi, namun kesibukan yang dilalui membataskan untuk Ska mencoret.. ini sebenarnya gambar sibujang umie masa 1 tahun lebih rinduuuu..sekarang dah masuk 4 tahun macam2 ragam dan gaya. 
Sekian nanti ada masa kita sambung lagi macam2 cerita.

Tempahan Dessert by Skalicious Homemade Bakery

Image
TEMPAHAN BOLEH DIBUAT MELALUI SMS/ WASAP KE 017-3143218 UNTUK UPDATE TEMPAHAN BOLEH SINGGAH KE INSTA or FB PAGE:
SKALICIOUS  pelbagai lagi dessert menarik yang boleh menjadi pilihan anda










KEK BUAH KUKUS PUTRAJAYA

Image
Mesti ada peminat Kek Buah Kukus yang tercari-cari kek buah kukus yang sedap dan moistkan..

Jom order dgn kami di mana kami adalah wakil agen kepada Riezthelicious yang akan memudahkan anda mendapatkan stok Kek Buah Kukus nie..
Free Delivery disediakan di Sekitar Putrajaya!!!! Cepaaaattt sekali cuba pasti nak lagi... sekarang ini order untuk raya pun dah berderu masuk.. cepat2 takut kehabisan stok dalam masa terdekat dan terpaksa menunggu plak nanti..

RM30 (600gm)
Hubungi kami: 017-3143218

Kami Menjual Tart Shell

Image
Kami menjual TART SHELL untuk anda yang:
*Takde masa untuk untuk buat tart shell kerana masa terhad*Saja nak buat makan sendiri *Tak pandai buat tart shell *Nak tart shell yang ranggup dan sedap walaupun dimakan begitu sahaja *Nak tambah pendapatan sampingan pun boleh * Letak apa yang tekak rasa nak makan 
(ikut citarasa sendiri) ..nk buat cheese tart, fruit tart, coklat tart dan sebagainya
 lepas tu makan je, SENANGKAN !! 
Kalau ikutkan memang memerlukan masa untuk membuat kulit tart ni, lebih-lebih lagi semua nya manual. namun kami masih selesa gunakan cara manual, tanpa bantuan mesin membuat kulit tart.

Tidak perlu susah membuatnye sendiri tapi dapatkan terus kulit tart/tart shell di Skalicious

Tempah segera.
Size: 5.25cm
50pcs sebekas
Harga: RM22/bekas

wasap /sms 017-3143218 untuk pertanyaan
Lokasi:Putrajaya

* simpan dalam bekas kedap udara & tempat kering boleh tahan selama 2 bulan
* menggunakan buttercup bagi hasil yang terbaik..ranggup dan sedap
* nak order banyak2 kita boleh binc…

NEW!!! KEYLIME PIE @ KEYLIME TART

Image
Produk baru di Skalicious KEYLIME PIE @ KEYLIME TART
rasanya masam manis..manis masam.. (respon customer best dan tak muak)
 untuk tempahan boleh sms/wasap kami 017-3143218




KEK COKLAT CHEESE RUGGED with STRAWBERY

Image
KEK COKLAT CHEESE RUGGED with STRAWBERY
Minat Coklat..Minat Cheese..Minat Strawbery
CEPAT..JOM Nikmati kesedapan gambungan semua itu..TERBAIIKKKK