Friday, 9 December 2011

JUMPA UPIN IPIN & BLOGGER

huhhuh..dah bersarang blog ska nie...
punya lah lama tak menaip dan berkongsi cerita
sebenarnya banyak cerita yang nak dikongsikan bersama teman2
tapi kerana kesibukan masa dan keadaan terpaksa ditangguhkan
sekarang dah berbaris-baris entry menunggu giliran...

ska mulakan dengan entry ini lah....

minggu lepas ska ader jumpa rakan blogger yang juga satu opis ngan ska...
kami kebetulan sama2 menyertai lawatan Pameran Upin Ipin di Muzium Negara..
orangnya adalah airisnaufal..  kebetulan kenal pun sebab terjumpa
blog perniagaannya AIRI'S WALL DECO
orangnya manis dan baik..pertama kali jumpa pun dah ramah...
ska selalu jenguk blognya tapi jarang bagi komen 
Pada airisnaufal..maaflah lambat kongsi gambar dalam blog sebab bz sangat2..

Bercerita pulak pasal lawatan,
lawatan tu di buat untuk ahli kelab yang kami join, yang mana semuanya wanita...
cuti sekolah nie boleh bawa anak2 untuk melihat dengan lebih dekat 
bayaran masuk RM12 (dewasa) RM6 (kanak2) tapi pastikan bawa my kad/my kid
kalau tengok dari segi gelagat..mak2 org nie yang lebih excited jumpa UPIN & IPIN tu dr anak2..
anak2 plak menangis dan xberapa kisah sangat, mungkin takut tengok patung Upin Ipin yang besar...
seronok termasuk diriku 'ter excited' jugak...maklumlah zaman kita xde nie semua...
maklumat lanjut boleh tengok kat sini
xnak citer panjang2
moh kita layan gambar ska jumpa upin ipin n teman blogger nie...LAYANNNNNN

inilah tuan punya blog airisnaufal (berbaju merah)

**sebenarnya banyak lagi gambar tapi tak larat nak upload intenet lembap mengalahkan siput..huhuhu

Wednesday, 23 November 2011

Hadiah GA...

SORRY ENTRY LEWAT
terima kasih banyak-banyak pada MELUR
ska dah terima hadiah yang Melur kirimkan..
cantik sangat
ska terima hadiah tu minggu lepas lagi
tapi entry nie tertangguh sebab kamera rosak
huhuhu sebenarnya nak buh gambar ska pakai hadiah tu
tp tak kesampaian
walaupun hanya dapat hadiah saguhati tapi rasa happy sangat 
ini beri ska semangat untuk join GA lagi dan lagi....
THANK YOU MELUR

Tuesday, 15 November 2011

Demam...Gantung Periuk Kuali

from Google

2 minggu lepas seminggu daku demam
ntah ler sejak demam nie daku jadi malas sangat nak ke dapur
oleh kerana demam yang agak panjang..
deria rasa ku hilang menyebabkan jadi malas nak masak n makan
daku suruh hubby bungkus makanan dari kedai ajer
(hubby selalu balik lewat takkan nak suruh dia masak)
selera nak makan tu masih kurang..
kalau beli pun hubby yang terpaksa habiskan makanan bagi pihak daku..
makin bulat ku lihat hubby...(tapi comel aper)
memang teruk selera kerana demam kali nie..
yang sedap daku kata masin...
yang pedas daku kata biasa jer..
yang sedang2 ok aku kata pahit...
serba xkena rasanya...
perut pun jadi meragam
deria bau pun jadi teruk..
asyik nak baring je..maklumlah sejak demam daku dilayan macam puteri semua jadi MALAS n MENGADA
cian my hubby...tapi dia sabar sungguh melayan karenah daku nie...


p/s:Terima Kasih Banyak pada MY LOVELY HUBBY..
banyak yang telah kau korbankan untuk isterimu...

Friday, 21 October 2011

PAvlOva PuNya PAsaI hABIS hANgUS dA...

sudah berapa kali daku berangan nak buat Pavlova nie...
bahan semua dh cukup lengkap cuma strawbery xde
biler strawbery dh ader daku pun dengan penuh semangat membuat nya..

proses membakar bermula 10 minit pertama tengok, Cantik....
20 minit  tengok lagi..OK
TAPI
selepas 30 minit kemudian....

maaaaak berasap oven ku......
kelam kabut angkat penutup oven

(xsempat nk snap gambar tengah kelam kabut takut terbakar plak umah nnt)

ini gara-gara tak sabar sabar sangat nak membuat  Pavlova ,daku telah menggunakan oven yang xboleh di control temperature nye...hasilnya huhuu...
HANGUSSSS.....
 
tp alhamdulilah...kali kedua buat menjadi...

cuba tengok gambar di bawah nie..cantik jer kan meringue ku..gebuss ajer
 
time bakar xsabar daku...
tengok pavlova ku naik gebuss lagi..


besttt..tp hubby kurang minat sebab manis
next time nk tambah buah lagi bg masam skit..
(strawbery dh byk lebam tinggal beberapa biji jer yg ok pastu tambah anggur hitam skit sebab buat 2 lapis)
lepas nie nak wat lagi...

Potongan terakhir...(nasib baik ader anak saudara yang suka makan, licin habis)


Wednesday, 19 October 2011

Join GA lagi...SEMANGAT!!!

tahniah buat tuan umah GA kali nie Melur
kami turut merasai kegembiraan itu bersama
semoga selamat menempuhi pengalaman manis itu
doakan untuk kami juga...AMIN...

Monday, 17 October 2011

Kek Coklat Kukus..Bessttt


Salam semua...
kali nie ska nak cerita pasal cubaan wat kek coklat kukus yang senang dan simple.. 
ska nie rajin cuba resepi (rajin ker??) yang senang bahannya dan tak remeh nak membuatnya... hubby ska pun suka makan kek nie.. rakan sepejabat n family pun selalu minta ska watkan kek nie untuk diaorang sebab budak2 suka ngan coklat terutama topping nya...memang besstt...tp macam biasa ska akan ubah skit resepi yang ader..yelah biler kita dah cuba sendiri ikut kitalah nak letak aper pun kan....

jom layan gambar-gambar nie

*
*
*




Suprise untuk hubby

tempahan dari member opis n apam pun terselit

Nyumm..

Tuesday, 11 October 2011

Hubby Ku Collector...

As salam, pada n3 lepas ska ader citer pasal my hubby yang juga punya hobi baru,
hobinya adalah mengumpul hadiah percuma atau menebus barang dari setiap belian....
daku sekali telah terjebak dengan hobinya...macam -macam hobi kami nie...
ader juga orang kata kami nie buang masa dan menghabiskan duit jer,
tapi kami tak kisah janji kami berdua bahagia dan gembira bersama..hehehe

Sebenarnya kami seronok dan puas hati bila memiliki barang2 tersebut
rasanya nie semua bersangkut paut lepas kami "gila" menyimpan pinggan mangkuk lama
kami sama-sama minat jadi xde masalah lah bile nak mengumpul atau mendapatkan barang2 yang diingini...yelah, sekarang nie kami kumpul untuk koleksi kami..
maner tau 50 60 tahun nnt jadi harta karun buat anak cucu kami
harta lain xde...barang2 tu jelah kami tinggalkan boleh tak agak2???

Ini antara barang yang hubby ku dh kumpul...
tapi masih tak banyak barang yang dikumpul...
almaklumlah collector baru...

 
Tin MILO sempena Merdeka 50 tahun
 


Tabung sardin Cap Ayam sempena 50 tahun Merdeka



Monday, 10 October 2011

Apampolkadot vs Pinggan Mangkuk (jangan marah... : -)

amboi tajuk bukan main lagi
xdelah, xde kena mengena pun
saja nak buat gempak..
kali nie daku gabungkan minat daku dan hubby terhadap koleksi antik bersama masakan yang daku suka
tenang hati gumbira rasanya...comel + cantik...
sekarang nie hobi mengumpul pinggan mangkuk lama kami stop dulu sebab daku dah ader hobi baru
memasak...(sebenarnya mem'baking')
dan hubby plak dah dapat hobi baru...berapa banyak hobi daaaa...
takpelah sebagai mengisi masa lapang..janji kami berdua senang hati ...kan..kan..kan.


COMEL + CANTIK

Wednesday, 7 September 2011

Apampolkadot....Alhamdulilah Rezeki

Dari suka2 akhirnya boleh menjadi pendapatan sampingan buat daku dan husband....
kenapa daku kata husband because husbandlah pembantu daku dalam menyiapkan tempahan apam nie...
alhamdulilah...jom layan sebahagian gambar tempahan apam yang telah kami hasilkan....

tempahan dari shasha untuk sambut puasa
tempahan dari k.long untuk anak dan teman2nya

tempahan dr rosmaheran..utk  raya ,bawa balik kelantan

tempahan dr k.de untuk anaknya


dan terima kasih kepada semua yang telah membuat tempahan dan sudi menyokong kami..
terima kasih banyak2.

Daging Kicap Lada Hitam

Sebenarnya daku masak menu nie masa bulan puasa hari tu...oleh kerana kesibukan yang tak dapat dielakkan jadi dh raya baru nk update blog yang dh lama tinggal..asyik2 makan ayam jer sekali sekala ubah lak menu...daku belilah daging...husband suka sangat makanan yang berkuah..jadi daku pun buatlah yang simple2 daging kicap lada hitam....boleh gak cuba lepas raya nie....

Bahannya simple:

Daging setengah kilo
Lada hitam dalam segengam (tumbuk kasar)
2 ulas bawang putih (ketuk)
2 sudu sos tiram
2 sudu kicap pekat
6 sudu kicap manis
1 biji bawang besar (mayang)
Garam sedikitLada benggala merah dan hijau
Daun Sup(untuk hiasan saja)

Cara:

1. Reneh daging sampai empuk (lembut)..goreng, letak air
2.Tumis bawang putih bersama lada hitam.
3. Lepas tu masuk sos tiram, kicap dan kicap pekat dan garam
4. Masukkan lada benggala dan bawang besar kacau dan rasa
5. Angkat dan hiaskan bersama daun bawang. Hasilnya.......

Daging Kicap Lada Hitam

Monday, 15 August 2011

Mangsa Keadaan....GERAMMMMMM......

Sebelum menaip entri luahan perasaan, SKA ingin mengucapkan Selamat Berpuasa  pada semua....
moga lengkaplah ibadah puasa kita pada tahun nie...

GERAMMMM......
tak tahulah tajuk nie sesuai tak mengambarkan hati yang tengah membara nie....
nasib baik lah bulan puasa...(sabo2)
klu tak ntah aperlah yang jadi agaknya..dek geram dengan perbuatan manusia yang yang xde kesedaran sivik lansung...pikir diri sendiri jer senang...xpikir lansung yang awak nie berjiran ke apa...

alkisahnya bermula dengan habuk rokok dan 3 4 puntung rokok yang jatuh ke bahagian ampaian rumah kami..(rumah jenis apartment)..mula2 habuk jatuh pada pakaian yang bersidai....daku dan hubby setakat mengomel jelah...Sabor lagi...

beberapa bulan kemudian...pagi2 subuh hubby kejutkan daku dan bertanya mana kamera...dalam mamai2 daku hulurkan kamera pada hubby...tp pelik jugak kenapa subuh2 nie hubby nak kamera...pastu ajak ke dapur...dalam mamai2 ikut jelah tapi masih lagi konfius naper plak...hubby tunjuk tuala pada ampaian, terus segar bugar daku...GERAMMMNYA......sapelah punya kerja nie....(gambar tuala yang terkena puntung rokok dan masih ader lagi puntung rokok tu)...





 mula kami membebel pagi2 buta berdua...nasib baik tak terbakor...klu tak xtaulah aper yang jadi..
tak tau dari rumah maner datangnya puntung rokok yang dibuang sesuka hati tu....klu nak hisap rokok hisaplah tapi janganlah buang puntung dan habuknya sesuka hati jer...klu xde duit sangat beli tempat habuk rokok gunalh tin sardin ke apernak salahkan orang atas rumah tak boleh, kami tak boleh  tuduh melulu,  sebab masih ader 9 tingkat rumah di bahagian atas.....lepas kejadian tu kami senyap jelah sebab xde puntung atau habuk yang jatuh ke ampaian....

TAPI yang membuatkan kami membara semula  adalah beberapa hari lepas balik saja dari kampung...tengok satu nota bertulisan merah diletakkkan di hadapan pintu rumah...rujuk gambar di bawah yer...







ader ker patut....tidak ke kami nie jadi mangsa keadaan...esoknya pergi ke rumah orang bawah untuk mendapatkan kepastian....hampehnya pintu xmau dibuka...jenuh beri salam banyak kali..bukan niat nak cari gaduh cuma nak beri penjelasan agar segalanya jelas...susahnya hidup dibandar nie tambahan rumah bertingkat, masing2 wat hal sendiri,dekat 15 minit menunggu tak ader saper pun yang keluar... hubby ajak balik...daku masih xpuas hati bila daku senyap 5 minit dengar riuh suara kanak2 dalam rumah tu..daku beri salam semula...dan secara tiba2 suara kanak2 tadi senyap..daku jenguk ke dapur, lampu terpasang dan pintu dapur terbuka,..hubby pun bosan dan ajak balik..

daku masih xpuas hati..daku ajak hubby jumpa pengerusi di blok kami...pergi ke rumah pengerusi..tapi dia tak de, jumpa wife dia dan cerita kan perkara yang berlaku dan tinggal nota tadi dan nombor telefon,,,tp sampai ke hari nie tak ader jugak aper2 respon... sekarang biarlah kami tunggu dan lihat aper pulak yang akan berlaku selepas ini....Perasaan geram masih lagi ader biler ingat semula nota tu...(Sabar2...bulan puasa)



Monday, 18 July 2011

Ayam Goreng Berlada Simple

Rutin daku dan hubby,
memikir aper menu makan malam...
Daku buka peti ais tengok aper yang ader
ada ayam,nk masak aper?
tanya hubby nk masak aper?
masak jelah yang simple...
(simple yang dimaksudkan  hubby adalah ayam goreng dan budu)
hubby memang jenis yang tak kisah
tapi daku kesian plak xkan simple cam tu sangat
sekali sekali oklah...

xpelah buat sambal merah jelah...
ishk..bosan plak..kosong jer
daku belek semula dalam peti ais tengok aper yang ader...
jumpa serai, cili api,
lada benggala n batang saleri (lebihan wat elbow goreng)
boleh lah bahan2 nie campur2kan..janji lain dari yang biasa
goreng dan tumis... campak semua bahan2 yang ader
dan HASILnya...taraaaa...

Simple dan Senang








Wednesday, 6 July 2011

Teko Bunga Kangkung & Mangkuk Kaca

As salam semua.....
mesti semua rindukan n3 dr Ska kn...(heheh perasan, padahal org xheran pun)
sekarang nie daku agak bz skit ngan bisnes kecil-kecilan...
tapi tiap2 hari pasti melawat blog member2..cuma tak de masa nak menaip n3...
n3 kali pasal teko Bk & mangkuk kaca...
barang nie dh lama dapat, cuma baru berkempatan nk kongsi kat sini...

teko bunga kangkung nie memang puas hati, sebab bunganya besar di depan dan belakang ,dapat  plak dengan harga yang sangat2 berbaloi...



yang nie plak mangkuk kaca pilihan hati my hubby..mulanya hajat hubby nk wat tempat habuk rokok...
alih2 jadi tempat letak gula-gula n coklat plak sebab xsampai hati tengok kacanya yang tebal n cun tu...


Friday, 3 June 2011

Teruja, Kak Fauziah dalam Utusan Malaysia...!!!!!

 

pagi2 belek suratkhabar, tiba2 terjumpa gambor n citer nostalgia pinggan mangkuk lama...

terus semangat baca n serta merta daku wat n3 nie....

 (Utusan Malaysia:03/06/2011)

Nostalgia pinggan mangkuk lama

Oleh NOOR FAZRINA KAMAL
Gambar RIDUAN RIZAL





FAUZIAH Omar menunjukkan salah satu koleksi teko lama kesayangannya.
MEMANG sukar untuk menemukan lagi set pinggan mangkuk lama yang bermotifkan bunga kangkung, ros, sakura mahupun buluh.
Melihat set pinggang mangkuk atau teko lama dengan bunga berwarna hitam, hijau atau merah, pastinya membangkitkan kenangan dulu-dulu ketika menikmati minum waktu petang atas serambi rumah bersama emak dan ayah di kampung.
Nostalgia set pinggang mangkuk dan set teh yang sering digunakan nenek satu ketika dahulu menjadi pilihan Fauziah Omar, 40, sebagai koleksi peribadinya.
Bermula dengan mengumpul set milik keluarganya sendiri di kampung yang terletak di Batu Pahat, Johor, Fauziah kini berpuas hati kerana dapat mengumpul kembali pinggan mangkuk yang pernah dimiliki oleh kebanyakan keluarga berbangsa Melayu dan Cina pada era 50-an hingga 60-an dahulu.
"Ini mungkin belum boleh disebut antik kerana usianya belum melebihi 100 tahun. Tapi ia merupakan satu koleksi tradisional lama yang digunakan secara meluas sejak setengah abad lalu," katanya yang ditemui di kediamannya di Bangi, Selangor baru-baru ini.
Mula mengumpul sejak setahun lalu, Fauziah tidak menyangka bahawa hobinya juga dikongsi oleh ramai lagi peminat apabila melayari laman sesawang berkaitan di Internet.
"Dari situ saya mula mengumpul koleksi sendiri yang dibeli secara online. Saya juga sering ke pasar lambak (flea market) untuk mencari dan melengkapkan set tersebut," jelas pengarah syarikat jualan e-Halal2u.com ini.
Menurut Fauziah, ramai yang mungkin tidak tahu bahawa sesetengah set pinggan mangkuk tradisional tersebut masih dijual dalam keadaan baru.
Ia masih boleh diperolehi di kedai-kedai Cina lama di daerah pedalaman.
"Tapi jangan haraplah ia dalam keadaan bersih kerana biasanya pinggan mangkuk ini akan dilitupi debu tebal dan habuk dek tidak dipedulikan orang.
"Seronok juga apabila dapat set baru kerana ia dijual dengan harga yang murah berbanding yang dijual di Internet. Set pinggan mangkuk memang masih senang dicari namun set teko memang payah," katanya yang kini memiliki lebih 30 set lengkap.
Fauziah turut berkongsi minat bersama pengumpul lain dalam satu laman sosial Facebook yang dinamakan Antique Porcelain Collector.
Jelasnya, di situ mereka boleh bertukar pendapat, membida harga barang dan melengkapkan koleksi satu sama lain dengan mudah, cepat dan efektif.
"Ada sekali tu saya dapat set teko Cina dalam keadaan berlumpur. Teko tersebut saya rendam semalaman dalam peluntur dan sedikit soda.
"Saya juga akan menyamak set yang diperoleh dari mereka yang bukan Islam bagi memastikan kesuciannya terpelihara," ujar Fauziah yang turut memiliki set mangkuk tingkat lama dan lampu pelita Cina.
Ujar Fauziah, cabaran mengumpul set ini apabila penjual tidak menetapkan harga untuk set mereka dan jika tidak membelinya dengan cepat pasti orang lain akan membelinya dulu.
"Bayangkan kalau ada iklan di Internet tentang jualan pinggan mangkuk atau set teh tradisional ini, tak sampai sejam ia habis dijual.
"Mengumpul barangan lama ini sebenarnya umpama memancing, bila duit ada, barangnya tiada, bila barang ada, duit pula tak ada," katanya yang paling menyayangi set teko teh lima ros yang dibeli melalui Internet.
Antara koleksi Fauziah ialah set teko Maharani, teko Aladin, teko telur dan banyak lagi.
Kepuasan Fauziah apabila dapat melengkapkan set yang sedia ada di rumahnya.
"Kadang bila kita dah kumpul banyak, kita ingat set kita sudah lengkap tapi bila tengok blog orang lain baru kita tahu set tersebut kurang lagi. Jadi selagi koleksi itu tidak lengkap selagi itu tidak puas hati
"Saya kini sedang mencari set pinggan mangkuk lama yang bermotifkan bunga berwarna jingga. Bagi sesiapa yang berminat berkongsi pengalaman atau mahu tahu lebih lanjut sila layari laman web hobbymummy.blogspot.com," katanya.



p/s:   Maaf yer, kalau tak salah rasanya blog kak fauziah
        Hobimummy (betulkan kalau saya silap..terima kasih)

Wednesday, 18 May 2011

Blackcurrant Cheese Cake

Cubaan pertama sekali lagi berjaya
Klu nak tau tengok n3 lepas  Cubaan Pertama Hasilnya Terbaik
yang mana daku nak buat Oreo cheese cake tiba2 jadi
Blackcurrant Cheese Cake..ini semua gara2 daku yang suka ubah2 resepi...
Alhamdulilah walaupun nie cubaan pertama wat cheese cake, MENJADI...
Bestttt...Hubby pun suka...
lagi Hubby suka sebab time daku wat kek nie xkacau hubby langsung
sedap jer hubby tido...
xpelah sambil wat kek tu comel jer tengok hubby tido depan mata..

Jom kita jamu mata dengan gambor Cheese Cake yang daku telah hasilkan



masa nie dh xsabor nak makan
nyummm..nyummm
(klu nak lagi sedap biarkan semalaman dalam peti sejuk)
rasanya pasti TERBAIK....

Selamat Menjamu Mata..

Monday, 9 May 2011

Sambungan Terima Kasih Mak, Adik dan Mak Cik...

Sebelum bercerita dengan lebih panjang lebar
saya nk ucapkan berbanyak terima kasih kepada
semua pengunjung dan pengikut blog saya ini...
kunjungan dan sokongan anda semua amatlh saya hargai...
TERIMA KASIH sekali lagi..

Tanpa membuangkan masa lagi meh ska citer skit pasal n3 kali nie
mesti ada yang telah membaca n3 ska  SINI menanti2 sambungan cerita dari saya kan...
minta maaf yer pada semua, bukan aper idea nk cerita pasal PML tu kurang..
tp atas permintaan pengunjung blog nie yang xsabar menanti n3 nie...
akhirnya berjaya ska perah otak untuk update sambung
n3 Terima Kasih Mak, Adik dan Mak Cik...
terima kasih pada yang sabar menanti,
suka sangat tengok set PML nie,warna dan bunganya cantik
dapat pulak set minum yang cantik bentuknya lagi bertambah happy
ska dan hubby..
mesti ada yang tertanya2 kan...
jenis bunga aperkah agaknya2  ????
apakah barang yang rare sangat yang ska dapat tu yer...
rare ker.....?? tak kisah lah janji bunganya cantik..


jom kita tengok....


*


*


*


*


*


*


*

SET ALLADIN DOUBLE PINK ROSES

 

TEKO ALLADIN

SUGAR AND KRIMER POT


SET CAWAN


PINGGAN MAKAN BUNGA KANGKUNG (5 BIJI)









harap anda semua berpuas hati.....C U

Thursday, 5 May 2011

Cubaan Pertama..Hasilnya Terbaik

ini hasil cubaan pertama ku...
kek coklat moist..emmm beshhh
dh lama buatnya tapi baru dapat update dlm blog
resepi???amik dr member opis...tq pd Haniza


kebetulan anak saudara datang umah dan 
birthday dia minggu tu jd dia yang tolong rasmikan kek tu...
 cubaan kali kedua pun berjaya
siap buat 2 biji kek lagi
kali kedua xamik gambor lupa..
tp tetap sedap..
next week my birthday
kebetulan my sister in law pun hari yang sama....
anak my sil plak sehari selepas kami dan
plak time tu nanti hari cuti
ingat nk buat kek sendiri..
tengah pikir2 sama ader nak wat
OREOCHEESECAKE
@
KEK COKLAT MOIST

hubby minta wat Oreocheesecake..
xpelah, minggu nie try wat Oreocheesecake dulu 
kalau jadi boleh buat masa sambut birthday nnt

GO...GO...CHAIYOK...
(semangat utk diri sendiri)

Thursday, 28 April 2011

Spageti Bebola Dim Sum.....

sedap dan menyelerakan
( daku dan hubby jer sentiasa berselera, orang lain xpun agaknya...hehehe)
resepi ciptaan sendiri yang ringkas dan mudah
spageti (rebus sekejap)
goreng dim sum ( yang sejuk beku..tp halal tau)
pastu buat sos..(daku nk segera jd guna sos spageti jenama Kimball ajer)
pastu campur ikut suka hati
 campur lada bengala yang warna warni
batang saleri
bawang holand potong dadu
 sosej (potong ikut suka hati)
dim sum pun campur dlm kuah tadi
dh siap......
sedia untuk di makan
pastu daku dan hubby wat decoration masing-masing...
 
design by: dakulah
  
design by: hubby punya
  
selamat mencuba

Friday, 22 April 2011

Dapat Ambil Gambor Ajer Pun Jadilah...(GOBOK)

As Salam kawan2 semua....
N3 Ska kali nie berkaitan skit dengan N3 lepas
(Terima Kasih Mak, Adik  n Mak Cik)
Cerita Pasal Gobok plak....
Ska ngan Mak, Husband n Adik telah menjengah ke sebuah rumah jiran sekampung
yang mana mak ska bagitau banyak PML disitu..
tapi bukan setakat PML ..GOBOK pun ader 5 biji
(4 gmbar je dlm n3 nie satu lagi gobok lupa amik gambar)
Geram sungguh daku melihat gobok2 itu...
Kalau ler dapat satu mesti cun giler dapat letak kt umah ku
tp makcik tu xbagi, dia suruh ska gantikan almari baru untuk dia
baru ska boleh ambik gobok tu..huhuhu itu sebabnya 

Dapat Ambil Gambor Ajer Pun Jadilah.....
Moh kita sama tgk jelah gambor GOBOK di bawah....



GOBOK 1 (gobok lauk klu xsalah)

GOBOK 2
GOBOK 3

GOBOK 4


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...