Friday, 21 October 2011

PAvlOva PuNya PAsaI hABIS hANgUS dA...

sudah berapa kali daku berangan nak buat Pavlova nie...
bahan semua dh cukup lengkap cuma strawbery xde
biler strawbery dh ader daku pun dengan penuh semangat membuat nya..

proses membakar bermula 10 minit pertama tengok, Cantik....
20 minit  tengok lagi..OK
TAPI
selepas 30 minit kemudian....

maaaaak berasap oven ku......
kelam kabut angkat penutup oven

(xsempat nk snap gambar tengah kelam kabut takut terbakar plak umah nnt)

ini gara-gara tak sabar sabar sangat nak membuat  Pavlova ,daku telah menggunakan oven yang xboleh di control temperature nye...hasilnya huhuu...
HANGUSSSS.....
 
tp alhamdulilah...kali kedua buat menjadi...

cuba tengok gambar di bawah nie..cantik jer kan meringue ku..gebuss ajer
 
time bakar xsabar daku...
tengok pavlova ku naik gebuss lagi..


besttt..tp hubby kurang minat sebab manis
next time nk tambah buah lagi bg masam skit..
(strawbery dh byk lebam tinggal beberapa biji jer yg ok pastu tambah anggur hitam skit sebab buat 2 lapis)
lepas nie nak wat lagi...

Potongan terakhir...(nasib baik ader anak saudara yang suka makan, licin habis)


12 comments:

  1. next time buat lagi mak uda :D SEDAP (: !!

    ReplyDelete
  2. aduh!! nampak sangat sedapppp!! first time dengar nama pavlova nihhh huhu

    ReplyDelete
  3. yummy nyee.. tapi tak pernah pun rase pavlova ni.. ape rase dia erk?? salmi nnt CINTA tambah blog salmi kat friendlist CINTA.. ♥♥ u..☺☺

    ReplyDelete
  4. luar crunchy,dlm marshmallow, cream yg sedap & boleh letak buah2 segar yg byk..n manis sedikit
    kiranya high clas gak ler...tq..

    ReplyDelete
  5. wah.menarik.nampak sedap ni

    ReplyDelete
  6. memang sanagt sedap eka...cubalah

    ReplyDelete
  7. Saye buat bnyk kali tp ttp hangus kt bwh.mcm mne ekk

    ReplyDelete
  8. salam atikah, mungkin atikah boleh kurangkan suhu oven pada 110- 120C, guna api atas bawah tapi ini mengambil masa lebih kurang 1 jam 45 minit...selamat mencuba

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...