Tuesday, 2 April 2013

Berkelah di Janda Baik

Cuti sekolah hari tu bawak anak buah berkelah kat Janda Baik..
sebenarnya dah lama nak datang ke mari tapi ader jer hal yang tak dapat dielakkan
akhirnya dapat jugak kami ke mari..
bergerak dari rumah pukul 7 pagi sampai sana dalam 8.20 pagi
yelah pertama kali pergi tak tau sangat jalan dan banyak persinggahan 
beli barangan keperluan berkhemah dan jajan

 kami melalui kawasan rehat di Genting Sempah untuk ke Janda baik..
waktu nie masih lagi berkabus tebal

petunjuk kami adalah papan tanda  ILMU(Institut Latihan Memperkasa Umno)
terus sahaja nampak gerbang Selamat Datang di sebelah kanan dan papan tanda di atas ikut saja
nampak anak panah Sek. Keb. Janda Baik..ikut sahaja terus
kebetulan snap gambor ada bendera kat situ..maklumlah kereta tengah bergerak tak sempat berhenti pun
terus sahaja perjalanan dan akan nampak papan tanda Riverside di sebelah kiri yang menjadi destinasi perkelahan kami
terus lagi dan jumpalh Riverside nie yang terletak di tepi jalan..

 ini pondok yang daku dah book awal2

 pondok yang kami sewa rm 17..
termasuk penggunaan bilik air, tandas dan parking

 sungai depan pondok buluh pilihan kami

 air sungai yang best..
 deretan pondok lain milik Riverside
pondok pilihan  en hubby yang ada di Riverside nie, en hubby duk pujuk2 daku untuk bermalam di sini..huhuhu tak mau

 anak2 buah dah tak sabor nak mandi 

sarapan pagi yang kami beli di kedai kampung di janda baik..boleh tahan sedap..
beli tujuh bungkus nasi lemak dan daging goreng
kedainya terletak depan lagi dari Riverside nie kalau tak salah lepas pada sekolah kebangsaan

daku mengoreng nugget untuk budak2 nie sambil diaorang berendam

nie dapat berendam lepas en hubby siap membakor ayam untuk makan tengahari..
air boleh tahan laju..dan tempat kami nie dalam sikit,
takut biarkan budak2 nie mandi sendiri
lepas berendam kami makan tengahari dan sambung berendam lagi

berendam sampai petang..pukul 5 kami gerak balik Putrajaya..dalam keta semua lembik tido kepenatan..en hubby jer yang stay sebab drive..

22 comments:

  1. terasa2 sejuk air nyer tu...

    ReplyDelete
  2. air sugai tu mmg sejuk giler...dh penah mandi kt sini..

    ReplyDelete
  3. bestnya! ade fee masuk tak? macam mana nak booking pondok tu?

    ReplyDelete
  4. siap bawa dapo tu yg best.. dpt makan panas2.. ye la.. lepas berendam kan menggiggil ko sejuk.. hehehe.. mmg elok bawa gi tempat sejuk.. sbb skrg ni cuaca panas sangat..

    ReplyDelete
  5. bestnyer kak..nens dh g skali aitu..igt nk repeat la nk duk tepi2 river tu..dulu pg sewa hotel..ade x no phone yg boleh dihubungi untuk booked pondok tu kak?

    ReplyDelete
  6. lia & anna: memang best sejuk jer..
    Cinta:fee masuk dikira caj rm1 untuk satu kereta lain,
    kereta kita termasuk sekali ngan pondok yang di sewa..
    boleh tgk pada pic yang no 4 tu ada no hp tuan punya pondok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak sal.. sangat membantu ♥

      Delete
  7. seronoknya...dapat bayangkan keadaan tu... mesti best environment tu... terdengar dari dulu tempat perkelahan serta perkhemahan janda baik ni...sejak zaman2 masuk pengakap kat sekolah dulu...tapi sampai sekarang rezeki belum sampai lagi nak pergi...

    ReplyDelete
  8. nani: memang kelengkapan yang wajib bawak..saja main masak2..hehehe

    Nens: nie no tuan punya Riverside 019 9483100, rumahnya dekat seberang jalan dari pondok sewa, warna putih..

    ReplyDelete
  9. farah: pergilah memang best next time kalau jadi kami nak buat family day kat sana..tgh survey banglo kat situ..

    ReplyDelete
  10. ooo, akak tak berani pergi tempat2 macam ni mungkin sebab husband pun tak suka, banyak betul alasan kalu ajak tempat macam ni, huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa kata kak sari pujuk cik abg tu..saya ngan en hubby memang kaki berkelah..

      Delete
  11. Bestnyer......toilet dia okey tak kak? saya ada anak kecik...tu yg tanye toilet tuh...hehehe...

    ReplyDelete
  12. assalamualaikum salmi...seronoknya bercuti di sana...:)

    ReplyDelete
  13. ade plugpoint ke kat sini? bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. eida, pondok yang kita orang duk tu xde..tapi pondok lain tak taulah pulak..

      Delete
  14. Salam. Sy anak pemilik Riverside. Sekarang latest Pondok 2 tingkat tepi sungai. Ada plug, lampu and tidur malam terdengar deruan air sungai yang sejuk.. yang penting, nyamuk tiada di tepi sungai. cubalah =)

    ReplyDelete
  15. tmpang tanya. nak booking dulu x tempat berkelah?

    ReplyDelete
  16. tmpang tanya. nak booking dulu x tempat berkelah?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...