Tuesday, 17 December 2013

Tempahan Apam Polkadot, Cheese Tart, Cream Puff, Pavlova n Mini & Red Velvet

tempahan lepas yang tak sempat di update..terima kasih kepada semua pelanggan SKAlicious, harap anda berpuas hati dengan produk dan perkhidmatan kami..tq so much. untuk update terkini boleh singgah di fb SKAlicious


Si baldu Merah
apam polkadot





Wednesday, 4 December 2013

WW:Bersarang kembali

aduihai.. tak sempat nak update blog, sebabnya siang sibuk dgn tugasan di opis dan malam yer sebagai "homemade bakery"....alhamdulilah semuanya berjalan lancar..cadang2 nak g bercuti rehatkan badan tapi sekarangkan musim hujan..nak ke mana yer?balik kg jelah yang senangkan..penat tapi gumbira dan puas hati, senyum selalu ;););)..

Tuesday, 12 November 2013

SKAlicious :Pavlova , Cheese Tart & Apam
















sebahagian tempahan dari september hingga awal november..lain2 pic atau update boleh singgah dan jenguk di fb SKAlicious..terima kasih kerana memilih kami, komen, pujian dan penghargaan pelanggan SKAlicious amatlah kami hargai..

Monday, 21 October 2013

Cheese Tart

ramai yang menanya Sal buat tidak cheese tart dan akhirnya atas permintaan...  
SKAlicious sekarang ada cheese tart dan anda dah boleh buat tempahan..
dan sudi2kan lh jenguk di fb SKAlicious..

Cheese Tart filling bluebery.. 
(untuk filling coklat harganya berbeza dan yg mix filling harganya juga berbeza)TQ..;)

Friday, 18 October 2013

MICCOS 2013

PAMERAN DAN PERSIDANGAN ANTARABANGSA
KOMODITI MALAYSIA
 


MALAYSIA INTERNATIONAL COMMODITY CONFERENCE
AND SHOWCASE (MICCOS) 2013

Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (MPIC) buat kali kelima akan menganjurkan Pameran dan Persidangan Antarabangsa Komoditi Malaysia (MICCOS) 2013 pada 24 hingga 27 Oktober 2013 (Khamis-Ahad) bertempat di Taman Ekspo Pertanian Serdang (MAEPS), Selangor, Malaysia.

jom kita pergi ke sana, banyak jugak program dan aktiviti yang telah disediakan   oleh pihak MICCOS.



Aktiviti-Aktiviti MICCOS 2013
Pelbagai acara menarik akan diadakan seperti berikut antaranya:
   ·    Jualan produk-produk Perusahaan Kecil dan Sederhana (PKS);
   ·    Program Kelab Friends of MICCOS yang melibatkan ahli dan pengunjung;
   ·    Medan selera berkonsepkan makanan popular mengikut negeri-negeri;
  ·  Program-program sampingan yang melibatkan pertandingan, demonstrasi dan aktiviti permotoran; dan
   ·    Kek coklat terpanjang untuk dicatatkan di dalam Malaysia Book of Records
 

Lamanya

aduhai lama sungguh daku meninggalkan blog nie..bukan aper lepas raya arie tu , daku sibuk dengan SKAlicious pastu sibuk dengan kerja seharian di pejabat..kemudian dengan urusan peribadi dengan tak sihat dan terpaksa stop sementara menerima tempahan..alhamdulilah sekarang dah ok sikit barulah ada masa nak update blog nie yang dah lama bersawang ditinggalkan..

now jugak daku sekarang dalam proses nak turunkan berat yang semakin memberat dalam badan nie..banyak bawak lemak..huhuh sama jugaklah en hubby pun.kami mulakan dengan produk Shaklee yang basic dulu amik dengan member blogger jugak Zana..memang nak sangat turunkan berat nie,,mana taknya usia muda (muder ker???) tapi nampak macam dah berumur sebab badan yang bolat nie..tak nak kot..en hubby dh nampak cam adik daku plak huhuhu..aper pun moga semangat kami berterusan dan bukan hangat2 taik ayam macam sebelum nie..

sekarang nie pun dah mula kurangkan makan nasi dan makan pun pakai beras utk oarng diabetis tu..gasaklah
yang penting sekarang kami nak sihat..go go chaiyok...

Thursday, 19 September 2013

SKAlicious

terima kasih pada semua pelanggan SKAlicious yang sudi membuat tempahan dengan kami..
sekarang ini SKAlicious telah mempunyai page di facebook bagi memudahkan semua pelanggan kami melihat produk2 kami dan membuat pilihan atau pun tempahan sudi2kan lah menjenguk di sini https://www.facebook.com/pages/SKAlicious/1414104665471347?fref=ts

TQ..;)

Wednesday, 11 September 2013

Walk For Health MICCOS 2013 di MAEPS, Serdang

tak sabor rasanya nak berjalan kali lagi..
nak menjaga kesihatan lah katakan..
berjalan kaki nie seronok sambil santai2 dah boleh mengeluarkan peluh
lagi seronok bila berjalan beramai2..
sekarang nie menghitung hari untuk sertai Walk For Health anjuran MICCOS yang bakal diadakan pada 
28 September 2013 kat mana tu, di MAEPS Serdang ,

pada yang dah daftar tu jangan lupa boleh mula ambil kupon dan baju pada
 16 September 2013 hingga 27 September 2013 di Sekretariat MICCOS, MPIC,
daku pun dah terima panggilan dari pihak MICCOS yang beri no kupon dan tarikh ambil baju minggu depan 17 September tau (16 September cuti Umum).



baju yang dah siap untuk diambil minggu depan

JOM KITA MERIAHKAN PROGRAM INI BERAMAI_RAMAI!!!!!
maklumat terkini mengenai program boleh jenguk di sini FB MICCOS 2011
pada Eyza janga lupa tau...
p/s:untuk pendaftran rasanya dah tutup pada 9 September beberapa hari lepas..xpe join untuk tahun depan pulak yer..

Wednesday, 4 September 2013

WW: Apam Polkadot, Pavlova,Cream Puff, Kek Coklat

lama betul tinggal blog..bukan tak de cerita, cuma tak de masa untuk mengarang cerita..
nie pun curi2 masa, nak buat satu entry nie pun ambil masa 3 4 hari,dengan kebizian yang melanda selepas raya.. tugas di pejabat harus diselesaikan... rezeki membaking alhamdulilah sampai tak menang tangan,  ..memang bz kot..kepada pelanggan SKAlicious, Sal minta maaf banyak2 terpaksa menolak tempahan anda, lagi3 time hujung minggu mungkin sebab ramai yang buat open house kan..MAAF dipinta dari SKAlicious sekali lagi..apa pun ini antara tempahan yang lepas..terima kasih


Cream puff, Reha (MOF)
Kek coklat kukus, Reha (MOF)
3 set cream puff dan 1 biji kek coklat kukus, Hidayah (UKM)
100pcs apam polkadot inti, Ayuni (KPDNKK)
Pavlova , Izzati (Putrajaya)

1 Set cream puff, Nurul (Cyberjaya)

1 biji kek coklat kukus & 50pcs apam polkadot, K.Ros(KPDNKK)
Pavlova, Sue ( KKMM, Putarajaya)
Apam lady bird inti 100pcs, Hazira (Puchong)
100 pcs apam polkadot , Fatin (Presint 14, Putrajaya)
4 set Cream puff & 150pcs apam polkadot xde inti, Yaya(Segambut)
100pcs apam polkadot inti, Aim (Presint 9, Putrajaya)
jamuan di opis
2 set cream puff, Sha (Putrajaya)
100 pcs apam polkadot xde inti, Afikah (Presint 9, Putrajaya)
100 pcs apam xde inti
50pcs apam polkadot inti & 2 set mini kek coklat kukus, Nur Ilzam (KKLW)
Pavlova , Hakim (Puchong)
Pavlova & Kek Coklat Doorgift, Afikah (Presint 9, Putrajaya)
Pavlova, Cream Puff & 50pcs apam polkadot xde inti, Azlin (Kajang Utama)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...