Tuesday, 28 February 2012

SOSEJ RAMINA

memang best..memang puas hati..
ntah kali ke berapa dah daku dan hubby duk layan
Sosej Jumbo (Ayam) berjenama RAMINA nie

boleh dapat kat My Agro Hypermart, MARDI SERDANG

sebelum nie kami bakar atau goreng biasa jer
tapi kali nie ntah datang maner rajinnya daku wat special ckit..
konon2 untuk dinner special ngan hubby

pandai2 cipta resepi sendiri
*elbows bersama sos spageti Kimbal (Tradisional)
*ayam dimasak bersama lada benggala dan bawang besar (letak skit serbuk oregano & thyme)
*ubi kentang goreng bersama herba campuran (oregano dan rosemary)
*sosej di goreng dengan sedikit olive oil & oregano

tengok, sampai licin pinggan...punyalah sedap..sedap kerrr????
hanya my hubby yang tau..hehehe

Friday, 24 February 2012

My 2nd Anniversary GiveAway dari EIDA

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ


*Tema : Sejauh mana Uols Mengenali SiGedik!*
klik 


ok ini komen dari ska:

NO.4: Pada ska blog GEDIK simple dan menarik, hasilnya dari citarasa GEDIK sendiri sesuai dengan nama GEDIK,  intipati yang ader dalam blog ini pun  sesuai untuk sesiapa yang suka  bercuti, makan-makan n shopping..apapun yang penting I LIKE....
ska nak tag :
* hadiah yang ditawarkan memang menarik jom kita join ramai-ramai
 

Thursday, 23 February 2012

apa kena anak dara nie...

Lihatlah gelagat seorang anak dara yang merajuk sebab tak dapat kamera yang daku gunakan untuk merakam aksinya..hehehe comel sungguh si Puteri Darwisya nie..(anak sepupu hubby)

mula-mula
last sekali geram sangat2 lah tu...hehehe..
lagi dia merengek lagi daku suka mengusik...

Tuesday, 21 February 2012

Van & Lori Milik Hubbyku..

alhamdulilah..berkat usaha keras en.hubby
tak sangka dalam masa terdekat boleh dapat kumpul harta sendiri..
mulanya hanya van buruk sahaja ..
tak sangka atas usaha gigih en. hubby dapat memiliki lori sendiri pulak
itulah bak kata pepatah "Susah dahulu , Senang kemudian"
jom ska kongsi skit gambar van dan lori milik en. hubby
(tiada niat lain sekadar ingin berkongsi)
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v



jangan marah yer..gurau-gurau ajer

Wednesday, 15 February 2012

Kamera DSLR antara mimpi dan kenyataan

huhuhu..memang dah lama berangan nak pakai kamera DSLR
tapi biler tengok harga tak mampu milik, terus saja simpan hajat sebagai mimpi
pakai jelah kamera compact..janji ado gambar...

kamera rosak pertama kali hantar untuk dibaiki melayang RM200 milik ku...
tak pelah sayang lagi....lepas setahun rosak lagi..tanya tempat servis harga untuk baiki kali kedua RM250..mak ai mahal nya..xpelah biarlah xde kamera..
tapi daku rasa cam tak best jer biler tak de gambar kenang-kenangan untuk di simpan..
alih2 survey kamera compact lagi...
alang-alang dah survey tu kami tengok lah sekali kamera DSLR..
tengok punya tengok 'terbekenan' kat D3100 Nikon nie,
gambar dari encik google

sebabnya harga masih mampu milik..huhuhu kalau ikutkan perancangan tak ader pun nak beli kamera nie tapi kerana dah 'terbekenan' dapat gak lah jadi milik daku..orang lain dah berzaman pakai nie, daku jer baru dapat..huhuhu kesian kan..tapi jadilah daku bukannya nak jadi jurugambar cuma nak tangkap gambar sendiri dan keluarga untuk kenang-kenangan..
nak guna setting pun masih pening..nasib baik ader auto punya setting...
antara hasil gambar dari orang baru macam daku nie..





** silalah komen gambar2 di atas

Monday, 13 February 2012

Hadiah Segmen Adore Your Arts Part I

Terima kasih pada adik Azhunk World kerana buatkan akak doodle BFF yang comel nie
comel sangat xpuas tengok..xsia-sia join segmen nie.. dan maaf lah pada tuan punya segmen nie AZHAFIZAH-Sihatimerahjambu  sebab akak dh menyusahkan adik..sorry yer.
Aper pun terima kasih banyak2....TQ


Cuci Mata dan Poket di Anggerik Mall, Shah Alam





sebenarnya first time ska pergi GARAGE SALE di Anggerik Mall nie
saja2 jenjalan cuci mata tengok barang2 lama
ianya dibuka setiap Ahad dari jam 10.00 pagi hingga 6 petang
datang ler kot2 ader barang yang berkenan..
macam ska memang ade yang berkenan tapi sebab lambat sampai orang lain dah cop dulu..
maunya tak duk merayau kat Amcorp Mall pun dah dekat 2 jam
tapi ska dapat jugak satu gelas berkaki..
kebetulan sama ngan yang ader kat rumah..tapi masih tak cukup lagi satu biji
baru ada 4 biji..kata kak Norbie 5 biji baru ngam
geram tengok barang yang ader kat sana, nnt nak pergi lagi
mane lah tau kot2 terjumpa barang idaman..hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...