Wednesday, 15 February 2012

Kamera DSLR antara mimpi dan kenyataan

huhuhu..memang dah lama berangan nak pakai kamera DSLR
tapi biler tengok harga tak mampu milik, terus saja simpan hajat sebagai mimpi
pakai jelah kamera compact..janji ado gambar...

kamera rosak pertama kali hantar untuk dibaiki melayang RM200 milik ku...
tak pelah sayang lagi....lepas setahun rosak lagi..tanya tempat servis harga untuk baiki kali kedua RM250..mak ai mahal nya..xpelah biarlah xde kamera..
tapi daku rasa cam tak best jer biler tak de gambar kenang-kenangan untuk di simpan..
alih2 survey kamera compact lagi...
alang-alang dah survey tu kami tengok lah sekali kamera DSLR..
tengok punya tengok 'terbekenan' kat D3100 Nikon nie,
gambar dari encik google

sebabnya harga masih mampu milik..huhuhu kalau ikutkan perancangan tak ader pun nak beli kamera nie tapi kerana dah 'terbekenan' dapat gak lah jadi milik daku..orang lain dah berzaman pakai nie, daku jer baru dapat..huhuhu kesian kan..tapi jadilah daku bukannya nak jadi jurugambar cuma nak tangkap gambar sendiri dan keluarga untuk kenang-kenangan..
nak guna setting pun masih pening..nasib baik ader auto punya setting...
antara hasil gambar dari orang baru macam daku nie..





** silalah komen gambar2 di atas

10 comments:

  1. x pe sis..saya n hubby pun baru jugak dpt pakai dslr...lama2 ok la tu..dslr nih kena byk practise..nanti lama2 ok la...yg penting kena rajin explore...chaiyok...chaiyok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih..itulah nak kena cari guru sorang untuk ajar gunakan keseluruhan kamera nie...

      Delete
  2. munna pun berangan nak sambar kamera ni satu...tapi ntah bila boleh jadi kenyataan agaknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak per slow2, macam ska dulu setakat mimpi jer tapi sekarang kenyataan...

      Delete
  3. Tahniah dpt DSLR baru.. Ibu YUsuf masih setia dengan compactnya.. teringin juga sebenarnya.. :D

    ReplyDelete
  4. ibu yusuf..itulah kalau compact tu tak rosak memang tak merasa ler agaknya nak dapat DSLR nie...

    ReplyDelete
  5. adando dah hampir 6 bulan guna DSLR ni...
    Tapi masih dalam pembelajaran lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. samelah kiter...kalu ader guru lagi mudah memahami cara penggunaanya..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...