Thursday, 14 April 2011

Terima Kasih Mak, Adik n Mak Cik

As Salam, hari nie post n3 xde gambor cuma nk kongsi sedikit perasaan gembira yang melanda diri ku...ape lagi kalau bukan Pinggan Mangkuk Lama (ini jadi hobi sekarang sbb xde si kecil lagi...)sebelum balik ke kampung mak ada telefon bagi tau pasal ader pinggan mangkuk yang baru mak dapat dari sorang mak cik nie..itu pun secara kebetulan sebab mak Ska nie bidan n mengurut ader sorang mak cik nie..lepas siap mengurut makcik tu hidangkan kuih guna piring bunga Kangkung...

Oleh kerana minat si anaknya ini, mak cuba risik ngan mak cik tu kot2 ader lagi simpanan pinggan mangkuk tu...hasil risikan itu akhirnya mak cik tu telah menyelongkar bungkusan pinggan mangkuk simpanannya...ini mak yang cerita, masa tu Ska xtau sebab belum pulang ke kampung lagi..dgr dari cerita mak, mak cik tu bagi barang rare, tapi apakah, betul kah n bagaimana rupanya kah??????hati ku menjadi gundah gulana...masa tu xsabor nak balik ke kampung....

Dan hari yang di nanti telah tiba...Ska dan hubby telah pulang ke kampung...dalam perjalanan  pulang tu kami telah singgah di sebuah pekan lama..(lari skit cerita....sory) jenguk2 kot2 ader lagi PML yang terselit2...tp tu bukan tujuan sebenar...tujuan yang sebenar hubby nak beli pelita lama di sebuah kedai nie( dulu penah beli tapi satu jer..tu hubby berhajat nak beli yang lain bentuk plak)..sampai jer sana terus terjah ke kedai apek tu..alamak...tinggal satu jer pelita, pelita yang hubby hajatkan dh xde..cian hubby..xpelah dia ambil juga yang satu tu...pastu kami jenguk2 ke kedai sebelah dapat lagi satu pelita...cukuplah kata hubby ku...

Sambung kembali perjalanan....dan setibanya daku di rumah mak, terus ku terjah  PML yang berada di dalam bungkusan plastik, xsabor nak tengok aper barangnya n rupa bunganya..(mesti you all pikir kurang ajor punya anak pinggan mangkuk diterjah dulu)...ishk xde ler sampai mcm tu..kita salam ,peluk n tanya khabar mak dulu baru terjah PML tu..hehehe...biler buka plastik taraaaa.wah cantiknya...bunga aperkah dan barang aper kah?...nak tau tungguuuuu...N3 kan datang..
Sambung....Terima Kasih

3 comments:

  1. unik tol la hobi salmi...lum penah jumpe member2 yang suka kumpul pinggan mangkuk lama..:)

    ReplyDelete
  2. hehehe tima kasih...umie sal baru jer berjinak2 ngan hobi nie..maklumlh baby xde sal jdkn hobi nie utk mengisi masa lapang..hubby sal pun minat sama...2 yg lagi best.

    ReplyDelete
  3. Salam Salmi, minat btol awk dgn pnggan mangkuk lama ni ek. Saya bleh fhm, sbb my parents pun suke collect pnggan mngkuk lama ni. hihi,nnt saya share gmbo2 tu kat blog saya ek, nnt sy bgtau bila dah update.. Saya ada follow satu blog ni http://bluesriders.blogspot.com/ rsanya msti Salmi suke sbb kat situ byk bloggers yg suke kmpul brg2 antik ni. Ramai peminat mcm Salmi nih..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...