Thursday, 12 January 2012

Family Day di Port Dickson

waaaahhhh lama nya entry nie nak keluar, setahun kemudian, lama bangattt...hehehehe
sorry coz entry nie lama tertangguh duk bersarang dalam draf

Bulan 12/2011, ska dan hubby join family day yang dianjurkan oleh family hubby
tiap-tiap tahun kami akan bercuti atau berkumpul semua sekali
tahun nie destinasi yang di pilih adalah Port Dickson, Negeri Sembilan..ini pun last minute punya plan, coz tahun nie ada anak saudara yang exam UPSR, PMR & SPM
jadi semua dirancang dengan pantas dan agak tergesa, tempat pun dekat jelah...

pada 03 Disember 2011
kami berkumpul pada jam 7.00 pagi di rumah iparku
memulakan perjalanan dengan doa
perjalanan ke PD berjalan dengan lancar tanpa sebarang masalah
kami sampai di pantai PD kira-kira jam 8.45pagi..
sampai2 ajer terus cari port lepak sebab dah kelaparan nak breakfast
sian kat budak2 nak mandi tak boleh.. kami hanya singgah sekejap jer
sebab ader plan lain plak sebelum check in ke banglo



oleh sebab dapat check in awal kami plan g muzium tentera
syok tengok perkembangan sejarah dulu2..banyak benda yang kita tak tahu jadi tahu..
anak-anak buah pun layan dengan sejarah tentera negara..
dan banyak peninggalan komunis dan peralatan zaman dulu
yang nampak paling syok bapa mertua ku...
yelah mengimbau semula sejarahnya...
walaupun mudah penat kalau berjalan jauh
tapi kali nie bapa mertua tu nampak steady jer
kami plak yang tak larat dan penat...

comelkan baby nie,..anak pengunjung di muzium tentera PD

pas puas berjalan dah tiba masanya kami g check in ke banglo...
masalah bermula biler nak cari banglo yang kami sewa..
puas pusing tempat yang sama xjumpa2...
rupanya banglo tu kat kawasan yang agak tersorok skit
huhuhu igat hutan jer xde dah umah ker aper
rupanya banyak lagi banglo untuk di sewa kat dalam tu....
biler sampai jer tengok luar banglo tu ok lagi
tapi biler menjejaki kaki ke dalam rumah terus frust...
indah khabar dari rupa...
dalam internet bukan main bersih n kemas
tapi bile tengok sendiri....terus down semangat nk bercuti tu
baik lagi duk umah sendiri selesa
nasib baik lah ader kolam renang yang boleh mengubat sedikit kekecewaan kami
banglo nie ader 6 bilik dan 5 bilik air..
satu bilik air bawah tapi tersumbat plak, kesian bapa mertuaku terpaksa memanjat 20 anak tangga untuk ke bilik air atas..dah ler bapa mertua ku xlarat n sakit perut..
bilik pun xsemengah..ader katil yang patah,  air cond xsejuk,
bumbung bilik air berlubang n ader yang xde tingkap..
aktiviti kami makan tengah hari, mandi kolam renang, karaoke n bersantai di pantai petang tu..





malamnya plak kami wat bbq n chicken dance(mulanya untuk kanak2..alih2 mak bapak pun join sekali, termasuk daku)menari xhingga dunia..pastu pertandingan karaoke..
selepas semua penat menyumbangkan lagu dalam kul 2 pagi kami tido..

04 Disember 2011
pagi2 lagi kaum ibu wat breakfast ringkas, yang bapa n anak2 remaja terjun kolam
lepas terjun kolam dan sarapan kami terus ke pantai mandi manda sebelum check out
anak saudara ku naik banana boat..yang mak2 n yang budak2 kecik nie hanya berendam
pastu balik umah sambung plak berendam dalam kolam renang sekejap
lepas tu berkemas check out...
biler balik nie kami agak lewat tiba di rumah
sebab kebanyakkan kami sakit perut banyak berhenti kat stesen minyak n tak jumpa plak tempat makan tengahari..maklumlah ramai,last2 kami makan tengahari di tesco nilai
percutian kami akhirnya lengkap... tinggal suka dan dukanya yang menjadi kenangan..

next percutian 2012: TERENGGANU OR LANGKAWI, KEDAH

* gambar family dan tuan punya blog tak ader kerana sebab2 yang tertentu..MAAF YE

11 comments:

  1. LAMA DAH TAK KE PD.... SYOK BILA BERKUMPUL RAMAI2 DGN FAMILY

    ReplyDelete
  2. memang syok biler family berkumpul..itu yang jadi percutian tetap setiap tahun..

    ReplyDelete
  3. bestnya g jln2...ingt time hanimun dlu kt PD..syok2..!

    ReplyDelete
  4. huwaa tak puas tgk gambornyer chomel bangat...hehhe...syoknyer family dayy..dok ramai-ramai pastu leh gosip samer-samer...:P

    ReplyDelete
  5. Che nam:tq..gosip2 tu sudah semestinya..hehe

    ReplyDelete
  6. kadang-kadang nak sewa bilik kat mana-mana baik tanya dengan blogger sebab kat internet ni dorang letak gambar yang cantik ajer

    tapi tak perlah kan janji korang happy udahlah bila reramai camni

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. cuba tengok di sini, http://www.vnetholidays.com/vr/7130 tapi cuma tak cadangkan untuk orang pergi macam yang cerita dlm blog nie tapi tak taulah sekarang nie dah ok ke belum..

      Delete
  8. bole tau sewa banglo kt mana dn brape rate dia?

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba tengok di sini, http://www.vnetholidays.com/vr/7130..dulu rm 1200,berhampiran perumahan TNB tak jauh dari pantai teluk kemang...

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...