Thursday, 10 January 2013

Bercuti di GOLD COAST MORIB RESORT part 1

Teruja bila melihat blog Zana dan Mamazakwan bercuti di Gold Coast Morib nie apalagi en hubby cepat2 booking online pada bulan 12 hari tu...kami dapat pada harga Rm150 dengan booking di StreetDeal.com...dapat tau pasal promo nie pun dari Mamazakwan,
kami amik weekdays tu yang dapat murah tu..tapi kalau weekand pun masih lagi murah...baru  jer pergi isnin hari tu..

Gerak dari rumah pukul 11 lebih sampai pukul 12 lebih,en hubby bawak relax jer...sampai aja terus dapat check in dan dapat masuk bilik awal , sebab hari biasa orang tak ramai..

lobi resort
ini yang kami dapat lepas check in, (RM 150 boleh dapat bilik yang best, dapat main water theme park , dapat makan malam dan breakfast lagi..sangat2 berbaloi)

lepas check in tapi tak masuk bilik lagi...
kami keluar makan di Pantai Morib dengan bekal yang kami bawa..nak jimat, oleh sebab kami nak jadikan percutian budget..pagi2 lagi daku ngan en hubby masak..menu ringkas tapi semuanya kegemaran en hubby..


bekal ringkas tapi sedap hingga menjilat jari...nyummy

kenyang makan balik bilik untuk rehat time..masuk aja bilik teruja sungguh dapat bilik yang besar..sesuai untuk kami yang dalam mood honeymoon..hehehe (sila jangan muntah ok...)


apalah en hubby duk tenung agaknya tu..

bilik kami..luaskan, bukan setakat air cond , kipas pun ada..peti ais pun ada,
kami dapat koridor corner lot lagi..boleh main kejar2..huhuhuh
en hubby sedang buat pemeriksaan...hehehe
selak jer langsir nampak water theme park dari depan bilik
bilik kecik tapi sebenarnya besar siap ada jakuzi lagi..time untuk mandi manda

dah rehatkan badan masa untuk mandi manda..
lepas tu kami jenjalan sekitar hotel dan tepi pantai...


luar depan lobi
pemandangan sekitar tepi pantai petang tu..syok jugak cantik..tapi jenuh air surut jauh nak sampai pantai

setelah penat pusing2 kami rehat dulu sementara tunggu untuk makan malam ..
kita orang antara orang yang terawal datang jadi dapatlah tempat duduk yang dekat ngan makanan...makan sampai kenyang dan berkali2 tambah
alhamdulilah makan malam kami sangatlah istimewa berbaloi2 sangat ngan pakej yang kita orang amik..

cafenya luas dan tempatnya sangat menarik.. , macam2 pilihan ada..nak makan steamboat pun ada..
yang paling best stew kambing ngan tempura sayuran..

tak der cerita pasal mandi manda??? sabar....cerita akan bersambung di part 2...ok

20 comments:

  1. wow, besnye kak salmi..tringin jgk nak pegi..klau ada deal tu lg, nak beli lahh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang wajib pegi..akak pun tunggu deal yang macam tu lagi...nak pergi lagi

      Delete
  2. Mcm best je bwak anak2 sini....:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best bawak budak2 lagi syok...

      Delete
  3. katil 2 mmg sesuai sgt utk org honeymoon eekekekeee

    ReplyDelete
  4. Best nyerrr teringin lak nk pi pas tgk ramai kawan2 post gambar kat sini.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sangat..kami pun nak pegi lagi sekali

      Delete
  5. nk kena g jenguk cni jugak ni...cam best jer...murah lak tu...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah best kak..jenguk bawak budak2 lagi syok..

      Delete
  6. memang berbaloi .. beli jugak pakej ni.. tak sabar nak pg hujung bulan ni hihihihihi.... sambunglah cerita lagi... bg tips kat kami ni.. kami pun x pernah pg lah sini hihihihihihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang best..syok..lagi seronok ngan budak2 leh mandi2 takut takmau naik bilik...hehehee

      Delete
  7. bukan makan BBQ - dinner kat luar eh??
    Retu kiterang pegi makan BBQ kat luar. Tp tu booking direct ke resort ni ler. Makan seafood bako2, tp takde la bes nau.. kadang2 ada bau tak menyenangkan. baik makan kat dlm. huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak..makan kat cafe jer, kalau kat luar katanya kalau orang ramai n mungkin sebab kekda book terus ngan resort kot..saya beli ngan streetdeal..yang murah jer

      Delete
  8. seronoknya orang tu gie honeymoon!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah tengok cerita dari blog zana tu yang teruja..nak jugak pegi

      Delete
  9. Kami xjadi pegi mggu dpn, uwaaaaaaa...!!!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...