PuRi?????
ini kali kedua daku makan puri nie..
belajar makan pun dari keluarga en hubby
sedapp cicah dengan kari ...
lecehnya nak gelek tepung tu dan gorengnya
Bahannya:
tepung gandum
air suam dibancuh bersama garam
sedikit Planta
gaul sampai jadi seperti gambar di bawah
tak perlu lembik sangatlah
senang cerita macam buat kulit karipap lah ...
buat bulat2, kecil sikit dari bola ping pong |
gelekkan sampai nipis dan buat sebesar tapak tangan.... kemudian goreng dalam minyak yang panas |
inilah hasilnya puri yang siap di goreng, warna kuning dan mengelembung |
sesuai makan bersama kari...kari sardin yang meletopp tanpa santan |
SELAMAT MENJAMU SELERA..makan panas2 tau |
Tak pernah makan ponggg , simple gilaaaaaaaaaaa.... nnti ida terai ekk =)
ReplyDeletememang senag tapi tak pernah buat sendiri selalu my SIL yang buat dan Sal tolong makan jer..heheee
Deletepuri ni kegemaran akak, lagi enak dimakan bersama kentang masala.. tapi masalah betul nak buat sendiri sebab malas lebih.. hehehe
ReplyDeletehehehe samalah kak...
DeleteMakanan kegemaran Along anak akak,sedap.
ReplyDeletea'ah kak sedap..nak makan lagi tapi tunggu orang buat jer kot..hehehe
Deletemmg sedap sbb MIL pun suka buat nie masa sarapan
ReplyDeletesedap sgt
kami pulak wat makan malam masa kat kg hari tu..berebut tak sempat tunggu masak semua dah ngapp..
Deletenampak sedap dan senang...boleh cuba ni....:)
ReplyDeletememang sedap kak..cubalah, saya nie kurang rajin sikit..
ReplyDeletemenariknye....apa rasanye..??goreng garing ke???
ReplyDeleterasanya tak reti nak cakap..a'ah kena goreng sampai jadi kuning macam gmbr kat atas tu..
Delete