Thursday, 28 February 2013

Roti Sirap Bandung

rasa sama seperti air sirap bandung
roti nie sebagai alas perut bila lapor..
sekarang nie kuat makan
cepat lapor, dan perut berkeroncong selalu minta di isi
yang paling best pagi, petang dan malam akan menghadap nasi..huhhu
hilang diet..makin bambam lah daku...huuuaaaaa

Wednesday, 27 February 2013

WW: Restoran Haslinda Sim Abdullah

pertama kali makan di sini..
masakan cina muslim

hadapan kedai
buku menu
pilihan menu

ruang dalam kedai yang simple
senarai menu kami order
ini menu yang di order
boleh tahan..my hubby suka
yang ini kami dua2 suka..siap nak tapau lagi..
Salted Egg Squid
juga menjadi kedai pilihan bagi Jalan -jalan Cari Makan

 
alamat:
No:48,Jalan Medan 2C
Section 9,Pusat Bandar Baru Bangi
43650 Bandar Baru Bangi, Selangor

Sunday, 24 February 2013

Minggu Pavlova...

tempahan dari ibu mengandung..Afzan , presint 10
kek birthday untuk anak buahku, ayahnya wat suprise

tempahan dari Nurulhuda, Kajang

tempahan dari  Nurul di Johor, suprise untuk temannya di Puchong

staff imigresen...tempahan melalui jiranku
TQ you all.... komen customer "sedappp dan menepati citarasa..lepas nie nak order lagi " ;) 

Wednesday, 20 February 2013

Cream Puff Pertamaku yang Gebusss & Debab

pertama kali buat cream puff..
sampai kena tegur ngan en hubby..hehehe
tengoklah, "gebus & debab" mcm tuan yang membuat..
sedapp nyummy bersama inti whipping cream

makan 2 biji pun dah kenyang...(tempahan baru yang mula dibuka)

Friday, 15 February 2013

PuRi?????

ini kali kedua daku makan puri nie.. 
belajar makan pun dari keluarga en hubby
sedapp cicah dengan kari ...
lecehnya nak gelek tepung tu dan gorengnya

Bahannya:
tepung gandum
air suam dibancuh bersama garam
sedikit Planta
 
gaul sampai jadi seperti gambar di bawah
tak perlu lembik sangatlah 
senang cerita macam buat kulit karipap lah ...

buat bulat2, kecil sikit dari bola ping pong
gelekkan sampai nipis dan buat sebesar tapak tangan.... kemudian goreng dalam minyak yang panas
inilah hasilnya puri yang siap di goreng, warna kuning dan mengelembung
sesuai makan bersama kari...kari sardin yang meletopp tanpa santan
SELAMAT MENJAMU SELERA..makan panas2 tau

Thursday, 14 February 2013

Tempahan Birds


 tempahan dari jenis burung angry bird dan lady bird..thanks semua
kek coklat  angry bird tempahan dari k.Ira
apam lady bird tempahan dari Yana
tempahan dari Ilyani

tempahan dari Yana lagi
pavlova tempahan dari Nadia dan kek coklat kukus untuk ustaz

Saturday, 9 February 2013

Azza Elite Comel

arie tu  terserempak ngan Azza Elite yang sekarang dah bertambah ayu dengan imej terbaru bertudung..
mulanya takut nak tegur, takut salah orang..
tapi nasib baiklah ramah jugak Azza nie tak sombong bila daku sapanya..


dapat snap satu pose comel dari Azza.. terima kasih
sweet sangat tengok Azza ngan suaminya..

Friday, 8 February 2013

"Jomlah Join Contest Blog Kakinakl.com"

Join Contest Lagi..bila kerajinan sudah datang




 
1.  Macammana anda leh terjumpa blog akak?
  • saya tak ingat tapi yang pasti blog akak menarik minat saya untuk terus follow

2.  Nyatakan dari blog mana dan bagilah link dia..(kita cam promote link dialah..kalau jumpa kat google tak yah yer letak link)  
  • yang nie saya tak pasti sama ada dari google or blogger ..sorry kak ina

3.  Pastu bagilah  3 ataupun 5 sebab kenapa anda suka membaca blog akak.
  • sebab pertama, adalah kerana akak antara blogger yang famous tapi tetap sempoi

  • sebab kedua, saya suka  blog akak simple tak serabut

  • sebab ketiga, suka tengok  makanan yang akak kongsi

  • sebab keempat, suka bila akak kongsi citer akak joint event besar2 jumpa artis sana sini cam best pulak..sampaikan saya pun sekarang dah mula berjinak2 join aktiviti camtu



4. Tarikh tutup ialah pada atau 28hb Febuari 2013   pada atau  jam 12.00 tengah malam hari tersebut.


Ayat yang wajib di letak di N3 ini

Contest "Jomlah Join Contest Blog Kakinakl.com" adalah anjuran www.kakinakl.com bersama eyriqaz , , kutooobamboo, dan jaakechik 
(kalau ada sponsor lagi nanti anda kena edit balik yer ayat ini)

Thursday, 7 February 2013

Nestle Welcome Pack

terima kasih pada en hubby sebab hantar nama daku dan dapatkan Nestle Welcome Pack yang sangat comel..sangat sesuai untuk daku sebab boleh guna untuk set time nak masak apam..hehehee, bertambah lagi koleksi kami..


tau2 ajer dapat surat atas nama ku..
from nestle
sangat comel hanya sebesar separuh tapak tangan

Wednesday, 6 February 2013

"IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"

  IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013



Syarat-syarat Penyertaan :-


1) Blogger yang menetap di Malaysia / mempunyai alamat di Malaysia

2) Buat Entry bertajuk "IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013"

3) Letak banner IntaNBerliaN Mega Giveaway 2013 dalam entry

4) Letak link sponsor dalam entry



TARIKH TUTUP : 28 FEBRUARI 2013
HADIAHNYA SANGAT MENARIK ...ADA 30 HADIAH YANG DITAWARKAN
Mencuba GA PERTAMA untuk tahun 2013..harap2 ader rezeki..

WW:Risoles, Kelana Jaya

ini makanan time minum petang yang menjadi kegemaran daku dan en hubby, sedap.. en hubby suruh buat dan siap bagi resepi lagi tapi disebabkan kemalasan daku suruh en hubby beli ajerlah lagi sedapkan..heheee..en hubby kerja kat sana tu yang boleh beli selalu tu, kalau tak haru jugak nak ke sana semata nak makan Risoles yang sedap nie..ape pun lepas nie daku kan cuba buat..rasa inti mungkin macam karipap kot..kulitnya lembut n kenyal sikit..., tak reti nak terangkan betul2.. kena cuba sendiri

 
Angsana Risoles ,Jalan SS5D/5,Kelana Jaya 
47301 Petaling Jaya 

dibuka jam 2 petang bukan kedai hanya karavan
 ( penah masuk dlm rancangan jalan2 cari makan)

Sunday, 3 February 2013

MERIAH MANIA Centre, di Mydin Mall USJ

seperti yang dijanjikan daku nak sangat citer nie adalah pasal MERIAH MANIA Centre yang baru dibuka....
apakah ini???huhuhu
ini adalah centre di mana para pemegang kad meriah boleh scan kad korang dan dapatkan kupon barangan yang dipromosikan...
kupon yang di keluarkan khas untuk barang yang telah ditentukan
satu barang satu kupon
kupon hanya sah pada tarikh tersebut sahaja...
dan kad meriah hanya boleh di imbas satu hari sekali ajer ok...
tak yah berangan nak dapat banyak2..nak banyak datang tiap2 hari..hehehee

ini contohnya sabun Biozip 2.5kg, harga asal rm8 lebih tapi dengan adanya kupon tu kami dapat dengan harga rm3.88

sangat2 berbaloi pada kami..jimat

staff Mydin yang akan beri tunjuk ajar..untuk yang macam kami nie pertama kali guna
ini caranya untuk dapatkan kupon
mesin imbas kod bar  kad meriah
 barang yang di promosikan pada 2 Febuari 2013
sangat2 berbaloi..kami jimat rm15 untuk tiga barang..mulanya tak percaya tapi bila dah guna....betul2 punya...hehehee, kalau dekat memang kami datang hari2..tak sabor tunggu nak shopping bulan depan pulak....

Mydin Mall USJ, Berwajah Baru

jauh sungguh kami shopping barang dapur setiap bulan..
bukan apa senang pegi situ macam2 ada tak payah nak pegi tempat lain...
sekaligus ajer..bulan lepas tak pergi sebab tak banyak barang nak beli..
pergi masa tu masih lagi renovation..bertukang sana sini..
pergi semalam dah bertukar wajah..jakun pulak sekejap daku ngan en hubby..
maklumlah sekarang Giant USJ sebelah Mydin dah bukak dengan berwajah baru..
jadi Mydin pun dah berubah wajah..biasalah adatlah dalam perniagaan kan
apa pun pilihan kami tetap Mydin...parking luarnya sekarang dah berbumbung...
dan dah banyak kedai2 baru kat dalam Mall nie..dah makin menarik...


ini sebahagian yang diperbaharui...susun atur pun makin menarik..tak sempat snap gambar lain..
sibuk membeli belah.....


dan ada sesuatu yang baru yang memang sangat berbaloi pada pengguna Kad Meriah kalau datang ke Mydin Mall nie..iaitu MERIAH MANIA Centre..nak tau ceritanya??? nanti, daku akan ceritakan lebih lanjut dalam next entry yang bakal menyusul ok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...