Monday, 24 September 2012

Steamboat In The House..Periuk Besarr

hari sabtu baru nie family hubby datang ,berkumpul di rumah SKA, penuh ruang tamu sampai meja makan, memang kitaorang selalu berkumpul semua..kitaorang layan Steamboat dalam periuk besar kauuu...

ini bahan-bahan yang ader untuk kami melantak malam tu, ini semua bawak dari rumah my adik ipar diaorang dah siap potong2..




gotong royong mengupas telor puyuh ..meja penuh dengan biskut raya yang tak abis lagi


menanti kuah tom yam  dari periuk besorr punya...

biras daku yang tolong buatkan kuah tom yam..memamng sedap macam kat restoran steamboat

penuh periuk...agak2nyer abis tak??
anak-anak dan ibu2 kita layan steamboat dari periuk yang besor yer..
kita makan sampai puas..makan panas-panas pastu melepuh lidah...huhuhu

memang makan sampai kenyang lah..macam2 ader makan jangan tak makan..


tak sabor dah nak menyepit dan nak ngapp..

ader 2 periok steamboat yang kecik special untuk kaum lelaki dan mertua ku..
cepat2 steamboat dah mengembang tu..

ini daku punya..sorang paling kurang 3 mangkuk..kalau paling banyak tau taulah yer perut korang cam ner...hehehee

dah surut dah kuah dan isinya..


anak2 buah daku berebut chopstick nak guna padahal terkial2 tak dapat makan..lantak koranglah yang penting mak cik kamu nie pakai sudu senang nak makan..
memang tak makan ler jawabnyer kalau pakai chopstick tu..maleh daku nak menyepit2..



tak cukup ker sampai nak makan serai pulak..lakonan semata


memang sangat kekenyang malam tu..siap boleh bagi2 lagi bahan yang tak abis tu..
ntah bila pulak lah daku nak buat Steamboat tu..
kalau tanya en.hubby confirm dia tak nak sebab kenyang ari tu pun tak abis lagi..
rasakan Penangan Steamboat Periuk Besoorr......

19 comments:

  1. Replies
    1. lepas makan masing2 bersandar..kekenyangan

      Delete
  2. Replies
    1. memang meriah tambah bila kumpul ramai2..

      Delete
  3. mmg best bangat!..hehe
    suka steambot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. i like juga..tapi sikit2 boleh ler kalau banyak bak kata kak Sari kembung perut..

      Delete
  4. salmi...tak tkata...teliur sgt2 ni...share la resepi!!!...please!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak de resepi special pun, tapi nanti saya tanya biras saya, macam mana buatnyer..

      Delete
  5. ala sedapnya stemboat...lama xmkn..meleleh air liur tgk gmbar kt ats..;)

    ReplyDelete
  6. Bestnya makan beramai-ramai camtu...

    ReplyDelete
  7. alahaiii sedapnya nampak.. puas mkn bila buat sendiri kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap sebab pilihan sendiri dah boleh makan banyak kalau tak abis pun tak kena caj..

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  8. syiokkkkk... sedap kan makan ramai2 camni.. lg berebut.. lg best.. ehehehe sedar2 dh mkn byk je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau tak per..makan berebut tu yang makin selera..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...