Roti Sardin Celup Tepung
menu minum petang ataupun sarapan pagi....biasanya kalau buat roti sardin kita akan guna serbuk biskut atau telur tapi kali nie daku guna tepung..sedap sebab ranggup..ini daku minta tunjuk ajar dari kakak iparku..
Bahan tepung celup:
3 sudu tepung gandum
3 sudu tepung beras
sedikit kunyit serbuk
sedikit garam
sedikit air
*campurkan semua bahan di atas tadi..kalau boleh biarlah cair sebab nak bagi roti tu ranggup..
Bahan inti :
1 tin sardin
bawang besar ptong dadu
4@5 tangkai cili api
tak lupa juga roti mesti ada...
letak inti lipat dua,celup tepung yang siap dibancuh tadi... lepas tu goreng..
makan panas2 sangatlah sedap tapi hati2 inti dalamnya panas..
Bahan tepung celup:
3 sudu tepung gandum
3 sudu tepung beras
sedikit kunyit serbuk
sedikit garam
sedikit air
*campurkan semua bahan di atas tadi..kalau boleh biarlah cair sebab nak bagi roti tu ranggup..
Bahan inti :
1 tin sardin
bawang besar ptong dadu
4@5 tangkai cili api
tak lupa juga roti mesti ada...
letak inti lipat dua,celup tepung yang siap dibancuh tadi... lepas tu goreng..
makan panas2 sangatlah sedap tapi hati2 inti dalamnya panas..
wah sedap ni...layan petang2 dgn teh tarik mmg masyukkk..hehe
ReplyDeleteanne layan ler sekali sekala..sedap
Deletesedapnya nampak..bak sikit la sal
ReplyDeletealamak chinta dah abis ler...
Deletesedapnyaaaaa! nak..nakkk boleh tak..hehe
ReplyDeleteabis dah ler mummy...;)
Deletenyum2..sedapnyer,
ReplyDeletenk buat pon mudah je..
leh cuba ni..;)
cubalah..memang senang dan cepat makan...
Deletenyum3x...sesuai tuk sarapan/minum petang...pekena dgn teh tarik....fuhhhh...myangkut tul...mavelllessss
ReplyDeleteSedapnya, lapar tak tertahan dah perut kita tengok post Kak Salmi pagi-pagi macam ni.
ReplyDelete