Tuesday, 9 October 2012

Kemenanganku....GBC MyChef

 maaflah lambat sangat update pasal entry nie kerana ke'bizi'an yang melanda dan masalah broadband 
tapi dapat juga update akhirnya...

 alhamdulilah kemenangan yang daku sendiri tak sangka..mulanya masuk pertandingan nie sekadar nak mencuba nasib tapi entah macam mana jadi bersemangat pulak bila Kak Zefa dan Kak Zurina juga Kkida join, entry entry nie  CHICKEN SPAGHETTINI BAKE ,BEEF STROGANOFF , EPOK-EPOK & juga PERLUKAN SOKONGAN ANDA adalah berkaitan dengan kemenangan daku ini..

semuanya bermula pada petang 29 September 2012
masak2 dan siap barang yang patut dari rumah
gerak ke Restoran Rebung milik Chef Ismail
sampai2 kita makan dulu yer sebelum majlis di mulakan

CEO Mychef  bersama Chef Florence dan Kkida sedang menjamu selera

ketika ini  En. Fairuz memberi sepatah dua kata ucapan sebelum pertandingan bermula

sebelah kiri tu abg K salah seorang peserta MasterChef musim pertama.. pada majlis tu jugak Facebook Mychef mencapai 50 ribu like 


pertandingan bermula..para peserta  membuat plating 
tekun dan relaks tapi dalam hati berdebar dah macam masuk Masterchef yang betul plak..
semuanya serba tak kena..huhuhuuu


tengok peserta semeja bukan main lagi menarik plating...FB milik Yazid

ermm..nyummy hidangan dari T-Garden resepi di FB Tie.. 

ini pun nampak sedap resepi FB Puan Nowwa


tauhu lembut curahan kasih  masala Nur Azyatun


nasi serai ayam kalio milik FB Puan Sarah Ibrahim


menariknya  plating milik Cik Zatul

      hidangan milik Kkida Green curry laksa ala mychef


                                                ini pun cantik jugak..aduhhh lagi tak tentu arah dibuatnya... milik Falihinjasmy


semua peserta sedang menungu untuk dijurikan oleh chef2 terkenal

group daku bagi hidang dari Chef Zam..
simple sangat hidangan daku sebab tak pandai plating

apa yang di digelakkan agaknya tu..tapi sebenarnya takutttt....

wah chef zam nak merasa hidangan dari Kkida


padan muka kan kena soal dengan juri ketar2 dah cakap nye, terasa macam MasterChef yang betul2 pulak.. chef zam tegur ngape ramai finalis guna daun selasih...itu jer yang jumpa kat market chef... daun yang lain tak ado...hehehhee

antara pemenang bagi resepi milik chef ismail..chef mail tak de gi oversea jadi chef ezani mewakili..pemenangnya puan sarah


ini pula pemenang bagi kategori chef florence..yazid

tersenyum lebar semua..pemenang bagi kategori chef zam

bergambar bersama pemenang dan chef juri

bergambar beramai-ramai bersama kesemua finalis

bersama pemenang bagi setiap kategori chef ...
yang kanan tu Delimazamrud pemenang bagi kategori Chef Liza

chef cilik... anak abg K yang sedang merasa masakan ku


rezeki...alhamdulilah...terima kasih  kepada MyChef, dan tak lupa jugak pada my hubby , family dan semua rakan2 yang memberi sokongan dan banyak membantu..
THANKS.....

9 comments:

  1. Tahniah3!!!

    Kalau akak harus pengsan kat situ...

    ReplyDelete
  2. tahniah salmi! durian runtuh...dh rezkikan...jeles ni...hihihi..;)

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH !!! Tak rugi ida menyokong~ heeee

    ReplyDelete
  4. Tahniah..tahniah. Dah agak dah, Salmi mesti menang. Alhamdulillah.

    ReplyDelete
  5. seronoknya ada pengalaman mcm ni..tahniah

    ReplyDelete
  6. Tahniah salmi.. kak zefa pun tumpang excited mlm tu. Tgk ina update FB mychef mcm tgk secara langsung kat tv pulak. hehehe..

    ReplyDelete
  7. Yeahhhh tahniahhhhhh! tak lama lagi sal boleh masuk rancangan masak2 dalam tv pula..hehe

    Tahniah sekali lagi,bangga sangat kat awak!

    ReplyDelete
  8. terima kasih semua yang menyokong dan tolong like kat FB...tanpa anda semua tak mungkin saya berjaya..tq so muchhhh...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...