Tuesday, 14 August 2012

Chicken Spaghettini Bake

amboi nama tak mengalah kauu..bukan main lagi..
sebenarnya ini adalah salah satu lagi produk keluaran myChef di mana hasil dari air tangan oleh Chef Zam
nama sebenar produk ini adalah Chicken Spaghettini with Asian Pesto
serius sangat sedap..mesti cuba dapatkan produk nie dengan segera dan sertailah pertandingan yang myChef anjurkan..masih belum terlambat untuk rebut hadiah bernilai RM 18,000.00


Jom kita tengok cara penyediaannya:

mula-mula panaskan asian pesto nie dan masukkan 125ml susu full krim/ fresh krim, 
kemudian alihkan
selepas itu cairkan mentega satu sudu
masukkan 2 batang sosej yang dihiris bersama sedikit oregano kering ..
goreng sementara
masukkan suku bawang besar, lada benggala hijau dan merah yang dipotong dadu , kacau hingga sebati


masukkan pula 4 biji tomato ceri yang di belah dan juga sedikit garam

masukkan spaghetti tadi dan kacau hingga sebati

bila dah siap masukkan spaghetti tadi ke dalam bekas untuk dibakar
letak spaghetti sebagai lapisan bawah, 
kemudian curahkan asian pesto yang dipanaskan tadi ke atas spaghetti

pastu jadilah macam nie


letak  pula cheddar cheese sekeping yang di carik2 dan
 buat satu lagi lapisan sama seperti di atas


tabur mozarella cheese


taburkan sedikit lada hitam & tambah lagi cheese,
 lagi banyak..lagi besttt..
dah siap dibakar, bakar dalam oven lebih kurang 7-10 minit
tak perlu lama2 hanya untuk cairkan dan garingkn cheese ajer

taraaa..siap untuk di makan...

ini produknya..boleh cari di blog MyChef

so nyumm23x...

yang ini daku nak hantar sebagai penyertaan myChef  The Gourmet  Blog Challenge harap kawan2 tolong like penyertaan ini di facebook myChef

 Selamat Mencuba!!!!





p/s :mana2 yang tak faham tu jangan segan2 bertanya, saya akan cuba membantu..tapi saya percaya anda semua boleh buat sebab anda lagi pakar dari saya..

21 comments:

  1. Huwaaa.. menangis tgk chese. Tergoda habis.. Fuh, sib baik puasa. Kalau tak terus masuk dapur nak cuba buat. Hehe..

    Good luck Salmi.. :D

    ReplyDelete
  2. meleleh air liur da ni he3

    ReplyDelete
  3. Ida suka pemanggang tu ! Nak cariiiikkk... =)

    ReplyDelete
  4. perkkk...mengoda betul ler chicken spaggeti bake nnie..melelehhh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buatlah besttt..tak tipu..hubby Sal makan sampai licin

      Delete
  5. alamak, sedapnya.. Sal memang kreatif!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq kak Sari..cubalah kak memang sedap

      Delete
  6. kak salmi...sedapnya...

    sy memang suke pasta...very kreatif...

    ReplyDelete
  7. cara nak masak tu nampak macam senang je.tapi bila i try nak masak macam tu mesti tak sedap..pelik betullah. sal nak singgah rumah sal lah petang ni nak makan masakan sal..hehehe

    ReplyDelete
  8. Good luck kak salmi, sedap nampak pasta tu :D..

    ReplyDelete
  9. mak aihhhhhhhh sedapnyerrrrrrrr...gd luck ya!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haraplah..tapi jauh sangat lagi nak kumpul like tu..

      Delete
  10. Good luck Salmi.. menggoda cheese tu...

    ReplyDelete
  11. kak salmi, nk tnya mana nak dpt asian pesto tu? ada jual kt groceries ya?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...