Tuesday, 11 June 2013

Happy Birthday Mak

selang seminggu birthday  daku sambut birthday Mak pulak
kebetulan cuti sekolah Mak datang ngan adik2 dari kampung 
jadi daku plan dengan adik dan kakakku kitaorang nak sambut birthday Mak sambil tu terus berkelah sekali..
 daku sewa pondok di Sg. Congkak lagi
seronok tengok Mak happy melihat ragam anak2 dan cucunya
jadi untuk birthday mak kali nie daku pertama kali buat kek karamel
 
 inilah hasilnya..
rupa mungkin kureng tapi rasa sangat sedappp


anak saudara tak sabar nak mandi tapi kena sarapan dulu, 
kakakku bawa bihun goreng dan 
mak ada bawa rendang ayam bersama nasi impit dari kg..
memang enjoylah makan di tepi sungai


mak merasmikan kek birthdaynya..
mak tak tahu daku dan adik buat kek nie untuk dia


seronok tengok mak makan berulang..sedaplah tu.. ;P


kek nie tak sampai satu hari habis licin, en hubby yang tak suka manis makan  berulang ngaap kek karamel nie


tengah hari plak daku mengoreng nasi, n en hubby membantu abg ipar membakar ayam dan ikan
lauk yang diminta mak adalah ikan masin goreng bersama cili dan bawang
harum semerbak kat tepi sungai tu..

 anak saudara yang dok berendam lepas makan


gambar lain lupa nak snap sebab daku pun sama turun berendam dalam sungai..hehehe

12 comments:

  1. teringin betol nak rasa kek warna warni gini tp ntah bler nak beli hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. lia..sedap memang pasnie nak buat lagi..

      Delete
  2. Salam.HAPPY BIRTHDAY tuk Mak...semoga sentiasa sihat & dipjgkn usia.Aaminn

    Salam kenal juge,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam..tq azatie..AMIN
      Salam kenal kembali..

      Delete
  3. happy belated birthday buat mak awak...semoga panjang umur, murah rezeki, diberikan kesihatan tubuh badan, gembira serta ceria selalu...dan diberikan kebahagiaan di dunia dan juga akhirat...

    ReplyDelete
  4. sampai ke sudah ke Mak Salmi tak tahu kek tu Salmi yang buat??? Akak pun kalau buat kek ni, sekejapan licin. Kalau ada tempahan mesti kena buat dua, macammana nak kaya jual kek?? haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas potong dan makan baru tau..tapi memang serius sedapkan kak..masalah tak leh makan selalu nanti bambam..hehee

      Delete
  5. cantik menjadinya kek tu, happy belated birthday mak :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...