Thursday, 13 June 2013

Mandi Manda Di Ulu Yam

kali nie mandi manda di Ulu Yam pulak
kami gerak dari rumah pukul 6.30pagi sampai lebih kurang pukul 8pg
tempat nie terletak di Kg. Sg Kalong, Ulu Yam Bharu.. di Resort Restu Ibu
ini sebenarnya kali kedua daku dan family en hubby ke mari..
tiap2 minggu kita orang ke sini..sebabnya syiok mandi dengan air tenang..
tempat pun best..


pemandangan sekitar resort






budak2 dah tak sabor nak mandi
kami sewa pondok kat sini untuk letak barang, tukar pakaian dan solat


masak dan makan..time nie pancake laku, panas2
tengok berapa banyak dapur kami bawak untuk masak, sebab family kami memang kaki berkelah
antara menu yang dibawa


bestnya mandi..kali nie daku jadi tukang amik gambor jer dari atas darat
dah ready pasang net untuk main bola tampar

pelampung yang kami borong habis..sewa rm2..rehat dari naik pelampung diaorang main bola tampar plak
potong cili dan bawang untuk buat sambal kicap dan budu, dasyatt kot kat tepi sungai..hehehe

sangat best ayam bakar dan keli bakar, makan pulak tepi sungai yang sejuk..memang layanlah..lepas makan mandi semula dalam pukul 4 kitaorang siap2 baru gerak balik.

14 comments:

  1. bestnya kak piknik tepi sungai...siap makanan pun hebat2 :)

    ReplyDelete
  2. bestnye picnic reramai camni.. lame tak picnic cmni..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami memang selalu picnic reramai..tapi Sal kalau dah lama tak picnic berdua dgn en hubby jadi jer..

      Delete
  3. bersih & lawa nyer kawasan ni...

    ReplyDelete
  4. Lama dah rasanya x pi picnic kt sungai....

    ReplyDelete
    Replies
    1. pada Sal best picnic sungai sejukkk..

      Delete
  5. Bestnya berkelah tepi sungai camnie,makanan pun best2 juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang selalu cam nie, dan sangat best bila pergi ramai2..makanan kongsi sikit2 sorang jadi banyak

      Delete
  6. bestnya berkelah kat tempat2 camni time panas2 ni... lama tak jejak Ulu Yam. lagi kalo berpiknik plakk.. bila dah kesejukannn mmg apa je makanan panas ada kejap je licin. pan cake lagi plak tuu

    teringat pernah piknik kat sg tekala.. air sejukk.. buat plak steamboat.. 4 periuk licin! hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi besstt tu..wat steamboat lagi memang layanlah panas2 makan kat tepi sungai..

      Delete
  7. mcm syok jgk kat sini, ye..
    tp air mcm cetek jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cetek sikitlah sesuai untuk budak2..tu yang org tua naik pelampung tu..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...