Wednesday, 24 July 2013

GA Koleksi1001resepi: Berbuka Puasa Ramai-ramai

Jangan keliru yer..ini sebenarnya adalah penyertaan kedua Sal bagi GA Ramadan yang dianjurkan Kkida
kali nie Sal dan en hubby tak berbuka berdua tapi berenam dengan
adik en hubby sekeluarga..
seronokkan dapat berbuka beramai-ramai..baru meriah
lagi meriah bila dapat berkumpul semua ahli keluarga
masakan yang biasa pun jadi sedap bila makan beramai-ramai

juadah yang telah siap terhidang..sangat menyelerakan
talapia sambal yang best..
ikan kukus air asam..menjilat jari..
lauk hati ayam masak kicap
sambal tumis ikan bilis petai,sedapp...memang harumlah jawabnya
gulai kawah
lasagna kegemaran kami..yang nie beli di bazar ramadan di PKNS Bangi..
(restoran The Grato jual lasagna di situ)
sate nie pun permintaan orang berpuasa..si adik
kuih risoles yang nie en hubby beli
kuih puteri ayu dan cempedak goreng request 2 beradik tadi
maklumlah orang puasakan..ikutkan aje selera meraka
gelagat 2 beradik tak sabor nak ngapp sate..adik sayang kakak
action jer tu..tapi jangan ngapp sudah.. si adik pertama kali puasa tahun nie..
alhamdulilah penuh lagi setakat nie..semangat dia
model lasagna..hehehe
selamat berbuka..berbuka dengan kurma dulu
selepas kurma ,en hubby ngapp lasagna dulu..kegemarannya tu penuh dengan daging..
si adik puas hati dapat sate ..licin dia makan

syukur alhamdulilah..Sal tak sempat masak beli ajer maklumlah balik kerja terus siap2 pergi bazar ramadan dan terus ke rumah adik ipar..
anak2 saudaraku sibuk menunggu kami yang dah lama tak datang ke rumah diaorang..(2 3 hari tak datang pun si adik akan tanya ibunya..katanya kami tak sayang dia..hehehe,maklumlah dah rapat sangat dengan kami)
SELAMAT BERPUASA SEMUA...


Macam mana cara nak join boleh tengok di koleksi1001resepi


hadiah yang ditawarkan sangat menarik

                ok bagi 3 entri paling banyak terima likes......kkida nak giveaway anda barangan ini....:)

1 unit cupcake stand
boleh susun homemade cupcake anda atas meja juadah pada hari raya aidilfitri nanti...:)
plus

1 set 12 unit silicone cupcake mold...samada roundsquare, star atau heart shape
(mana-mana stok yg available masa tu)
plus

 12" vintage dessert tray/cupcake tray yang menarik ni...
plus 

satu unit folding basket for fruits and vegetables...

ceramic knife

tempoh upload gambar dan sediakan entry anda hinggalah rabu 24 July, jam 12 tengah malam...(final)..harap dapatlah hadiah yang ditawarkan..ngidam pisau seramik tu..

16 comments:

  1. amboiiii, semangat Sal.. akak mula ingat nak htr dua pnyertaan jugak tapi sebab malas nak amek gbr, htr satu ajelahhh.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..terlebih semangatlah pulak kak..itu pun last minit punya..good luck untuk akak

      Delete
  2. 2-2 penyertaan Salmi memang menarik. Good luck yer... Akak x der fb akaun..kalau ada, dah likes dah nie...hehehehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks kak, takpe komen akak dah cukup untuk saya ;)

      Delete
  3. Sedapnya berbuka. Lin makan ikan bilis+bubur je setiap hari (T_______T)"

    ReplyDelete
  4. meriahnya menu berbuka puasa... seronok kan berbuka ramai2..

    ReplyDelete
  5. Semoga berjaya Salmi meriah berbuka puasa salmi sekeluarga, D5 tahun nie suram ckit sbb cousin tgh sakit sbb tu nk join nie pun segan hehehhe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah kurang meriah GA niesebab xde Delima join..huhuhu

      Delete
  6. Salam ziarah dear, lasagna tu sgt menarik, yum! good luck dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh..memang menarik dan menjadi pojaan hati, terima kasih

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...