Monday, 19 March 2012

Cuti-Cuti Cinta di MELAKA Part 1: Zoo Melaka

agak lama jugaklh daku tak menjejakkan kaki ke Melaka
seingat daku last ke Bandar Melaka 8 tahun yang lepas
biler datang semula ke Melaka banyak perubahan yang telah berlaku
padahal Melaka bukan lah jauh sangat dari Putrajaya nie ,boleh jer pergi biler2 masa
cuma daku ngan en.hubby nie banyak sangat plan ke tempat lain..

kami merancang ke Melaka 2 hari satu malam,
sempena  ulang tahun perkahwinan...   
konon2 honeymoon ler...hehehee
gerak dari rumah pkul 7.30 pagi dan sampai di Zoo Melaka pukul 9.15 pagi
ambik 2 tiket, harganya RM10 untuk dewasa, kanak2 tak pasti plak
awal sungguh sampai pagi tu..maklumlah banyak lagi  destinasi yang nak dituju...
sangat2 penat berjalan kaki menjelajah sekitar zoo,
pukul 11 lebih baru keluar dar zoo untuk ke Bandar Melaka
sebahagian gambar di sana.. 
en.hubby beli tiket
mula2 masuk jumpa burung nie dulu
masa nie kebanyakkan binatang sedang BFast kot...
BreakFast lagi
SKA berada dalam sangkar burung..best dpt tengok burung dari dekat
masa kat sini dah tak larat nak jalan ..
suka tengok aksi orang utan yang  berjalan beriringan siap pegang pinggang
persembahan pentas masa nie pukul 11 pagi..dapat lihat aksi burung yang sangat bijak


kedai cenderahati
sambungan PART 2 di Bandar Melaka...tungggguuuuu

11 comments:

  1. Melaka memang best!! Ida orang melaka.. heeee~

    ReplyDelete
  2. bestkan coti2 malaysia sis ;p bila nak dtg sabah???hikhik

    ReplyDelete
  3. gambar stoberi kat atas tu..wat terkenang CH je. kalau bercuti ke CH, singgah di Galeri BiGDee House of Magic Potions Taman Royal Lily, Tanah Rata. satu-satunya galeri microfungus aromaterapi nano di dunia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eida:memang best..siap plan ngan en.hubby nak pergi lagi
      Azie:coti2 tersangat lah best, memang plan gak kalau boleh nak g tempat yang azie g tu,macam best jer..
      Ketikketok: CH pun dalam perancangan kami lagi sekali untuk cuti2 cinta..hehehe

      Delete
  4. bestnya..dah lama xg sana ase...zoo melaka pun x pernah jejak..heheh

    ReplyDelete
  5. follow ur blog, salam kenal dr blog abg ben

    tahniah

    ReplyDelete
  6. Blogwalking here...
    salam kenal frm blog abg bem ashaari :)
    cik iena follow your blog..
    follow my blog juga ye(^_~)
    www.ienaeliena.com

    ReplyDelete
  7. 1st time pegi sana tahun 2009..mmg best. tgk pada gmbar mcm byk pembaharuan

    Blog MK Kimi

    ReplyDelete
  8. zoo Melaka memang best...

    congrats jadi blog pilihan Ben Ashaari

    salam blogger =)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...