Tuesday, 27 November 2012

Nak Durian Crepe jugak...

di facebook dan blog merata orang menceritakan pasal Durian Crepe nie...puas jugak lah tanya teman sepejabat ader ker kengkawan diaorang jual tapi hampa ...oleh kerana tergugat dengan komen2 dan cerita sana sini mengenai kesedapan Durian crepe nie daku dan en hubby telah ke Ikano untuk mencari..dah macam mengidam pulak..huhuhu nasiblah daku ada en hubby yang sudi melayan kerenah wifenya nie..thanks sayang...sambung balik cerita huhuhu, kami sampai di Ikano lebih kurang 7.30 mlm sampai2 jer tgk kedai Sumptuous Desserts dah tutup..huhuhu ,cian kami dah ler datang dari Putrajaya (tapi sebenarnya petang tu kami dari Bangsar lepas hadiri satu program...)

adoi...mulut nie nak sangat merasa durian crepe nie, mana nak cari...last2 daku google durian crepe di putrajaya, jumpalah blog Efa Nur daku terus order 2 pack..dan tak puas hati jugak suruh hubby cari jugak kat Ikano nak jugak rasa...


ini yang ku beli dari Efa , RM 10 per packs
Yang papercup hitam tu beli kat Ikano kecik sikit,
nyummmy...pada  daku ngan en hubby yang di beli dari Efa lagi sedap sebabnya  krim dan duriannya sama banyak, kulitnya pun nipis..

 nak beli lagi..nak buat sendiri maleh rasanya,heheheee

12 comments:

  1. jangan malasss ... :) buat lagi untung. Puas makan sebab 1 ) dapat banyak 'ketoi' 2) boleh letak filling banyak2. Modal pun tak sebanyak mana. Unless u pakai durian D24 or yang versi mahal2 tu. Whipping cream pun ada yang economical hrgnya ada yang mahal. Tinjau2 ler kat kedai bakery .. 6 ketoi Rm10 .. adoi .. sedap juga tu nak hulur .. he he

    ReplyDelete
  2. betui jugak tu shaty, tengoklah kalau en hubby bagi lampu hijau nak sponsor beli barang saya akan cuba buat..hehehee

    anak buah pun ada request suruh saya buat..huhuhu

    ReplyDelete
  3. Ya Allah... teringin nyer....

    mi... lia pon pakai fs skng he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. cepat2 cari..Sal dapat dan puas..hehehe

      Delete
  4. Sedap kan! SK kan pandai masak.. ce buat durian crepe ni.. hehhehehehheeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah Eida..akan cuba Sal buatkn...go go chaiyok..untuk diri sendiri,hehehee

      Delete
  5. Kt ikano kecik, yg org buat besar, puas hati
    Tp nk agi puas hati, buat sedrik.
    Letak la byk mana durian n krim nak diletak hihihi
    Saveeeeeee $$$$ =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah betul jugak tu MamaZN..dah ramai yang bagi semangat mesti cuba buat nie..
      mamaZN yang ada nak kecik pun boleh buat, inikan pulak Sal,mesti cuba nie...

      Delete
  6. sal boleh buat punyer ni..mesti sedap kalau sal buat sendiri kan..chinta xpernah rasa lagi ni

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...