Friday, 15 June 2012

Sambal MentaKerang dalam Kuali

amboi, nie nama masakan ke aper nie..
tak delah sebenarnya Mentarang dan Kerang di gabungkan sekali
dalam satu kuali ajer wat sambal 
jadi namanya Mentakerang le...
ader 2 kilo gaklah beli mentarang dan 1 kilo kerang

proses mencuci yang agak rumit
jenuh nak berus buang lumpur
perlu direbus seketika,
tu dia siap dalam kuali

sempat snap gambar sambal yang dah siap dalam kuali jer
yang masuk pinggan xdo sebab lupa kerana kelaparan
memang sedap hingga menjilat jari tau..bukan kuali..



4 comments:

  1. cikwan tak pernah tengok dan makan mentarang tu...susah atau tak ada kat terengganu ni..

    erm..instant mix red velvet tu cikwan beli kat FBS, kedai kek kat kemaman. ;)

    ReplyDelete
  2. mentarang nie Sal dapat kat pantai remis, kuala selangor..rasanya ader kat area sini jer kot..alah jauhnya nak dapatkan instant mix rv nie..

    ReplyDelete
  3. hahahahaha.... tak pernah buat macam ni.. senang sekali masak gabung dua2 pun boleh makan...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...