Tuesday, 31 July 2012

myChef-The Gourmet Blog Challenge

myChef akan menganjurkan satu pertandingan yang menguji kreativiti dan kemahiran kita dalam mengolah makanan dalam myChef-The Gourmet Blog Challenge bermula 1 Ogos hingga 31 Ogos 2012.


hadiah yang di tawarkan berjumlah RM 18,000!!! Cepat dapatkan produk myChef di pasaraya yang terdekat dan cipta resepi anda sendiri.


untuk mengetahui lebih lanjut mengenai cabaran ini anda boleh dapatkan maklumat dari Kkida 1001resepi atau  di Mychefreadymeals ataupun  di Facebook myChef




Jangan lepaskan peluang anda!!!! Rebut hadiah yang ditawarkan






p/s: nak cuba jugaklah, tapi nak buat aper yer..banyak sangat idea nie,
       tapi tak tau mana satu yang menarik dan terbaik..hehehee perasan jer
       tak salahkan kita mencubakan manalah tahu ada rezeki nanti..

Soalan KUIZ 26- 30: Kenali Shahriah Abdullah Dengan Lebih Dekat

"Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua,
Ya, Giteew"


sebagai pelengkap soalan kuiz terkumpul daku akan menjawab soalan 26 hingga 30 di sini. Mari kita mengenali Shahriah Abdullah dengan lebih dekat dengan mengetahui serba sedikit mengenai beliau dari blog- blog miliknya.

http://shashasuka.blogspot.com/ @ HoBi & KoleKsikU





Blog ini menjadi medan beliau berkongsi aktiviti yang dilakukan iaitu hobinya yang dilakukan sendiri , beliau berkongsi barang koleksi miliknya dan mengubahsuai barangan lama menjadi baru dan lebih menarik. Beliau juga tidak lokek berkongsi tips dan petua, antara tips yang dikongsi adalah mengenai penjagaan diri yang penting.

http://shahriahnovelis.blogspot.com @ NOVEL KARYA SHAHRIAH ABDULLAH





Di dalam blog ini pula kita boleh mengetahui makumat terkini mengenai aktiviti promosi yang akan dijalankan oleh beliau. Karya-karya  yang beliau tulis dari dulu hingga kini, antara karya yang sedang giat dipromosikan kini adalah  novel Kerana Sebiji Epal dan buku resepi Sajian Istimewa. Beliau merupakan seorang penulis sejak tahun 2006 lagi.Bagaimana beliau mendapat idea menulis karya tururt dikongsikan bersama di dalam blog ini.

http://shahriahnovelisresipe.blogspot.com/ @ The Writer's Cooking!





Di sini pula beliau akan berkongsi apa sahaja resepi dan tips memasak, sekiranya anda kekurangan atau kekeringan idea untuk mempelbagaikan menu masakan, anda boleh dapatkan resepi yang di kongsi oleh beliau sendiri.Bahan yang digunakan sangat mudah didapati dan caranya sangat ringkas..kalau anda yang baru  hendak belajar memasak boleh singgah di sini untuk mendapatkan panduan dan rujukan.  Pelbagai menu boleh didapati di sini dari sayur, lauk pauk, pencuci mulut dan bermacam lagi.Beliau mula menulis blog ini sejak tahun 2010, banyangkan berapa banyak menu yang boleh kita perolehi di sini????

http://heartofshahriahnovelis.blogspot.com/ @ TrULy Me





Anda yang ingin mengenali beliau secara lebih dekat boleh menjengah di sini, di mana beliau menceritakan mengenai dirinya sebagai seorang ibu, penulis dan peserta Masterchef. Bagi yang berhajat untuk menyertai Masterchef akan datang anda boleh dapatkan tips penting di sini.
Keluarga beliau merupakan yang utama baginya, manakan tidak anak-anak adalah jantung hatinya dan untuk pengetahuan anda beliau seorang yang sangat peramah dan sangat periang orangnya tapi jauh di sudut hati siapa tahu beliau sangat mudah tersentuh dalam keadaan tertentu, nak tahu??? Jelajahlah ke blog miliknya ini.

http://cuticutishahriahnovelis.blogspot.com @ TRAvel And AdVenture Fun VaCations And best MakaN SAkAN





Beliau sangat cintakan keindahan  alam semulajadi di mana ada saja tempat yang menarik dan istimewa,   berkongsi pengalaman bercuti bersama keluarga yang sangat menyeronokkan.. dan juga terdapat gambar2 yang cantik , bukan itu saja beliau akan berkongsi tempat makan yang sedap-sedap yang boleh menyebabkan kita terliur dan wajib pergi dan makan.  Pada yang suka bercuti atau jalan2 boleh dapatkan info di sini..dan sangat menarik tagline yang di gunakan beliau iaitu PercuTIan BUdGet tetapi cukUp MenaRik! JimaT bElanJA JanjI PUas HatI...




I LIKE GITEEW  ;)....

Monday, 30 July 2012

Apam Polkadot & Pavlova di Bulan Puasa

 huhuhu sekarang tengah menderita sakit gigi..
jadi korang layan gambar nie jelah ye..
tak larat nak buat entry panjang hari nie..
tq..








Friday, 27 July 2012

Posto URGENT!!!!

alah bukan ada apa pun 
cuma sertai game mudah
main susun-susun...
mulanya hubby yang join dulu kemudian barulah daku turut serta
seronok jugak join game Maggi nie.. 
itu yang dapat sample 2 paket Maggi Mi Goreng..
 Perencah Cili Lazat & Pencah Kari Ori
nak tau macam mana untuk mendapatkanya

posto yang urgent sangat tu

dapat 2 kotak daku dan en hubby




Thursday, 26 July 2012

Give Away dari Shahriah Abdullah :KUIZ TERKUMPUL 11- 20


Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, 
Ya, Giteew :-D'



ini pula soalan terkumpul 11 hingga 20
soalan dah ader... kumpul jawapan sekarang..
cepat tarikh tutup makin hampir..










Give Away dari Shahriah Abdullah :KUIZ TERKUMPUL 1- 10

Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, 
Ya, Giteew :-D'


ini 10 soalan yang terkumpul
jawapan..????maaf lah SKA pun masih lagi tercari-cari
tapi tak usah risau jawapaNnya cukup mudah












SELAMAT BERMARATHON...

Opismate Makan...

Entry terlambat sebab majlis sambutan sempena ramadhan nie kami buat pada hari jumaat lepas..
sabtu ahad sibuk sebab kat kampung pastu sibuk ngan keja kt opis, tu yang terlambat sikit entry ini
daku kongsikan  gambor portluck kami  dan rakan2 opis ku yang sangat happening 

sandwich sardin, keropok, triffle, agar2 nescafe & sandwich omelette
ayam lada hitam, sayur fucuk, kari ayam, telur dadar & sambal sardin
cocktail buah sejuk...
mee goreng dan buah-buahan




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...