Friday, 20 July 2012

Aktiviti Bersama Shahriah Abdullah Memanjat Bukit & Makan2

Lebih Ramai, Lebih Meriah Dunia Blogging Kita Semua, Ya, Giteew :-D'
NAK HADIAH MENARIK..JOM SERTAI !!!!
Bukit mana yang kami panjat agaknya
bukit yang tak jauh pun, terletak di lembah kelang ajer
penat tau kami memanjat
tapi Kak Shahriah  yang sampai dulu.. kemudian baru daku..
penat woooo panjat bukit nie..
nak tau bukit aper yang kita orang panjat
Bukit yang di maksudkan adalah Bukit Jalil jer..heheheh
jangan marah yer..ape kerja plak kami bersusah payah nak memanjat bukit kannn...


sebenarnya daku follow demo masakan  yang dijalankan di sana tempoh hari
bersempena hari koperasi negara..
ini kali kedua daku follow Kak Shahriah kali pertama boleh tengok di demo masakan  di SACC
marah Kak Shahriah biler daku hanya tunggu nak nggap aper yang di masak
buku dah beli tapi tak jugak dicuba ..hehehee, (dah cubalah.. daku wat Siakap Masam Manis)
setiap kali ikut demo masakan Kak Shahriah memang daku nantikan hasil dari air tangannya.. 
yelah sangat sedap tu, sape nak lepaskan peluang kan.kan.kan..
setiap kali tu jugak memang tak mengecewakan
kebetulan plak daku bawak adik bongsuku yang datang dari kampung
boleh lah dia merasa Kak Shahriah masak
kali nie Kak Shahriah masak lempeng gula melaka..
senang, cepat dan sedappppp...
memang sedap wooo..rugi sape yang tak datang masa demo tersebut
dapat jugak kami  merasa biskut tart nenas sepit Kak Shahriah....memang keleeesss (jangan marah yer kak)
siap order lagi untuk raya nie tau..

apelah main2 ngan kuali tu
Pak Habibi suami K. Shahriah (baju belang merah putih) dah jadi geng ngan my hubby..
tak mo gosip2..tu saje aksi gedikss..
kan dah kena dera ngan K. Shahriah
peminat dari Sarawak tu..
K.Shahriah sedang  masak lempeng
gula import dari melaka tau
tengok gula dah mula mencair..bahagian yang banyak gula dan sikit hangus tu yang sedap
ini tart nenas istimewa..sedapp

lepas K.Shahriah siap wat demo masakan kami bersembang2 sampai tak hingat orang keliling
adikku seronok sembang dengan K. Shahriah tak sombong dan sangat2 baik katanya..nasib baik dia kena balik kampung , kalau tak mau sampai abis kitaorang tunggu...


aper pun masih tak ketinggalan  kepada sesiapa yang nak join Kuiz dari Kak Shahriah anda boleh jenguk di
http://shashasuka.blogspot.com/
http://heartofshahriahnovelis.blogspot.com/
http://shahriahnovelisresipe.blogspot.com/
http://shahriahnovelis.blogspot.com/
http://cuticutishahriahnovelis.blogspot.com/

soalan Kuiz dan jawapan ader di situ.. Jom Cepattttt...

12 comments:

  1. Wahhh hahahaha cepatnya dik ko update cayalah!!! semakin ganas Salmi sekarang ni hehhee.. akak belum sempat nak edit gambar ko taulah kan akak kalau masukkan gambar belubur2 hehehe... tq so much ya dikkkkkk wah sempat jugak tangkap gambar kuih tart tu yerk... okay akak nak edit gambar memacam lagi kerja nak kena buat hehee.. cayang dia muahzzz kirim salam hubby cakap dengan dia gambor cantik!

    ReplyDelete
  2. ini pun dh dikira lambat..sama2 kak..love u too

    ReplyDelete
  3. Salam.. Tak sempat nak join.. Busy sangatlah. All the best utk Salmi.. Akak doakan Salmi berjaya..

    ReplyDelete
  4. Bestnya boleh join demo masakan kak Shariah.

    ReplyDelete
  5. Alah sal mana gambar sal dengan hubby tercinta nih,nak tengok juga..heee. wah nampak meriah gitu..jeles2!..hehehe

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. xde nak buat aper tu yang buat hobi baru tu...

      Delete
  7. best nyer lempeng gulo melako tuh

    ReplyDelete
  8. wah best nya..dapt pergi ..kita terlepas hari tu..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...