Saturday, 21 July 2012

Giliran Siapa Dulu???

Esok semua umat Islam akan mula berpuasa
dan seperti biasa daku dan hubby akan mula mengatur jadual kami 
jadual giliran kami setiap hari sepanjang bulan ramadhan nie..

Giliran aper pulak nie..
heheheh giliran bangun sahurlah..
daku dan hubby akan bergilir2 bangun sahur
biasanya untuk masak lauk dan nasi atau pun panaskan ajer lauk
tapi itu mesti ader giliran..

kalau untuk berbuka dakulah yang wajib memasak..
sebab encik hubby pulang lewat sedikit..
yang best bila dah balik kampung..
terselamat lah dari kena bangun awal atau jadual giliran nie
aper pun kami sama2 tolong menolong dan bertolak ansur
terima kasih banyak2 pada my hubby yang sudi membantu...Thanks


SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 
AL-MUBARAK dari SKA


haippp..ada yang nak ngelat puasa ker...????


26 comments:

  1. WOW! Siap ada giliran.. Ida? Ida jelah yang bangun dulu... hubby takde maknenye.. kekadang tu dia tak bangun lgsg... hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami memang wajib sahur sebab dah biasa.. tapi bila turn hubby cuma panaskan lauk jer

      Delete
  2. Akak punya giliran dari puasa 1 sampai habis.. semua hakak jugak.. kekadang mamak mari.. bersahur roti canai bangun awal pagi terus ke kedai mamak.. balik terus solat subuh ya giteeww tahun ni tak tahu lagi... hehehe... cayalah!

    ReplyDelete
  3. baguihnyer ada giliran....

    suami ku? hadap air kosong trus tido balik hu3

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah,tapi lagi senang Lia tak yah buat giliran dan tak susah2 nak bangun

      Delete
  4. Bagus betul laa bila dapat kerjasama mcm nie. Hubby akak tu kalau time sahur ialah time bermanja. Time tu lah makan nak bersuap. Satu suapan untuk bapak, lepas tu suap anak pula. Dah kenyang anak dengan bapak, baru mak makan. Ha, mithali hakakk kheennn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi mithali betul akak nie..bestnya husband dan anak akak yer, bermanja sekali sekala

      Delete
  5. bertuah badan salmi de hubby gituh, akak cam majoriti org kita, isteri jgk semuanya, dulu de maid syok bgn seme da siap now blom subuh kelentung kelentang kt dapo, x pe la janji pahalo banyak kan yang hihi

    ReplyDelete
  6. alhamdulilah..tak pe kak pahala banyak, kami kongsi2..hehehe

    ReplyDelete
  7. Bagus3.. ni lah suami isteri yg harmoni namanya. Selamat berpuasa Salmi.. :D

    ReplyDelete
  8. Salam Ramadhan buat SKA n Famili...
    Maaf Zahir Batin dari eMMe ya!

    ReplyDelete
  9. selamat berposa kak salmi..besnye bergilir-2..bleh bgun lmbt ckit..hehe.

    ReplyDelete
  10. terima kasih..selamat berpuasa juga pada emme dan syuhada

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah, moga hari pertama berpuasa di bulan Ramadhan ini mendapat keberkatan daripada-Nya. Suami Amie pun ringan tulang bantu sediakan sahur, tapi tak buat jadual he he he hehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak delah jadual maner pun..cuma gilir2

      Delete
  12. salam rock. selamat berpuasa

    ReplyDelete
  13. Bagusnya siap ada giliran..Selamat berpuasa buat Salmi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...selamat berpuasa jugak kak nur

      Delete
  14. Siap ade giliran tu...

    Selamat Berpuasa dari Nurul..

    -www.siezuka.com-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ape yang penting kerjasama..!!!(pinjam dariwonderpets)

      Delete
  15. hehe...bgus tu ada sistem giliran...slmt bpuasa utk salmi juga!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...